ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

Προσωρινή άρση του «εντέλλεσθε» για τον μοναδικό παθολόγο της Αμαλιάδας


Στην προσωρινή άρση του «εντέλλεσθε» για τον Διοικητή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου, του μοναδικού Παθολόγου που έχει απομείνει στη Νοσηλευτική Μονάδα, προχώρησε νωρίς το μεσημέρι ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Δρ. Χρήστος Χριστόπουλος.

Η απόφαση φυσικά ήταν «μονόδρομος» για τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ο οποίος χθες, πέτυχε την αναστολή της επιστροφής των δύο Παθολόγων στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για έναν ακόμα μήνα, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Έτσι, για το υπόλοιπο του μήνα Μάϊου το Νοσοκομείο του Πύργου έχει τρεις Παθολόγους ενώ η Αμαλιάδα μόλις έναν.

Και εδώ έρχεται και το «προσωρινό» της απόφασης, καθώς, από τον επόμενο μήνα που θα επιστρέψουν οι δύο Παθολόγοι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας (Υπουργείου Υγείας θέλοντος) το εφημεριακό πρόγραμμα του Νοσοκομείου Πύργου «τινάζεται στον αέρα» και τίποτα δεν αποκλείει νέα «εντέλλεσθε» και μετακινήσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς γιατρούς και η Παθολογική του Νοσοκομείου Πύργου και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του καλοκαιριού και θα υπολειτουργούν.

Δυστυχώς ακόμα και η «ευκαιρία» του κορωνοϊού για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηλείας με επιπλέον γιατρούς… πήγε χαμένη!

Όσα «εντέλλεσθε» να υπάρξουν λοιπόν, όσα εξώδικα, όσες διαμαρτυρίες, από τη στιγμή που οι Παθολόγοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού, το πρόβλημα όχι μόνο θα παραμείνει, αλλά και θα διογκώνεται!