ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΥΡΓΟΥ

 Προτεινόμενα στην Κυβέρνηση μέτρα για την ανάπτυξη της Ηλείας


Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου αποφασίσθηκαν τα κάτωθι :

  1. Απαίτηση για επίσπευση διαδικασιών της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, για επέκταση του ώστε να συνδεθεί με Μορέα (Τσακώνα – Αρχαία Ολυμπία) και για διασύνδεση του με οδικό άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας έχει επανειλημμένως και επισήμως  υποβάλει τις προτάσεις των Ηλείων εμπόρων στους εκάστοτε αρμοδίους – πολιτικούς και λαμβάνει συνεχώς δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.                                                                                                      Τελευταία ήταν η δέσμευση του Πρωθυπουργού, ο οποίος επισκεπτόμενος την Ηλεία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του έργου αλλά ο αρμόδιος υπουργός φαίνεται να διαφωνεί.                                                         Επειδή το εν λόγω θέμα έχει ΄΄ καταντήσει σήριαλ ΄΄ αποφασίσθηκε να

διεκδικηθούν τα δικαιώματα των εμπόρων με κάθε νόμιμο τρόπο.

  1. Απαίτηση για ένταξη της Ηλείας στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.                     Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας για αυτόνομες πανεπιστημιακές σχολές στην Ηλεία ή να δοθούν αντίστοιχες εναλλακτικές.
  2. Απαίτηση για άμεση διαμόρφωση και έγκριση ειδικών σχεδίων χωρικής ανάπτυξης που αφορούν τις παραλίες τουριστικού ενδιαφέροντος, από τη Νότια Ηλεία ( αναθεώρηση Π.Δ Κυπαρισσιακού ) έως τη Βόρεια Ηλεία, αλλά και τις χερσαίες περιοχές που θα αφορά είτε τουριστική είτε βιομηχανική – βιοτεχνική χρήση γης. Ο καθορισμός των χρήσεων γης είναι το σημαντικότερο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Επειδή κανένα από τα σημαντικά μέτρα ανάπτυξης δεν φτάνει στην Ηλεία η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας τις επόμενες μέρες θα κινηθεί υπέρ των συμφερόντων των εμπόρων με το δυναμικότερο μέσο. Θα προηγηθεί σχετική ανακοίνωση.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο,

       Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Καρυώτης Νικόλαος                                                       Σκορδαλής Νικόλαος