ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προωθεί την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής ο Αυγενάκης

  • 21
    Shares

Την έναρξη των προπονήσεων της Γ΄ Εθνικής έχει ζητήσει μέσα από υπόμνημα του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Προς επιβεβαίωση των όσων επισήμανε χθες και ο υπεύθυνος Τύπου του Υφυπουργού Βαγγέλης Μπραουδάκης στο ilia.news, αιτήματα τριών εβδομάδων, έχουν προωθηθεί προς συζήτηση από την επιτροπή των επιστημόνων, μεθαύριο Παρασκευή.

 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε ότι τα τα θέματα προωθούνται βάσει των αιτημάτων και η ΕΠΟ είναι από τις πρώτες διοργανώτριες οι οποίες έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να επισημαίνει σε δηλώσεις του:

«Όπως γνωρίζετε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν, κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση. Σ’ αυτό, το δεύτερο λοκντάουν καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις προπονήσεις της προολυμπιακής και προπαραολυμπιακής ομάδας, εκείνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων που είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και των κορυφαίων κατηγοριών στα επαγγελματικά αθλήματα, πάντα με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και της υποχρέωσης όλων να διεξάγουν εβδομαδιαία τεστ. Στη συνέχεια, πετύχαμε την επιστροφή στις προπονήσεις των κορυφαίων κατηγοριών ανδρών και γυναικών στα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα (Α1 γυναικών μπάσκετ και βόλεϊ, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών).

Τώρα έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε έγκριση για να περάσουμε από τη φάση των προπονήσεων σε εκείνη των αγώνων.

Επιπλέον, έχουμε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών, στη Football League και τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας, τους αθλητές στα χιονοδρομικά και να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και μέχρι την Πέμπτη θα προσθέσουμε και άλλα αθλήματα και άλλες κατηγορίες».

 

Το ραντεβού με Βορίδη και γιατί ματαιώθηκε 

Προχθές, ήταν προγραμματισμένο ένα ραντεβού αξιωματούχων της ΕΠΟ με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, για να ρυθμιστεί το θέμα της ανάληψης του τεστ από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε αρχικά και ματαιώθηκε στη συνέχεια. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θεωρήθηκε περιττό να γίνει, από τη στιγμή που έχει ήδη αναπτυχθεί η επιχειρηματολογία αυτή, ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς έχει λάβει γνώση για την ιδέα αυτή της ΕΠΟ και την έχει προωθήσει στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, εκφράζοντας μάλιστα ο ίδιος την πεποίθηση ότι θα εγκριθεί και τελικά θα μπορέσει πλάι στη Football League, να ξεκινήσει και η Γ΄ Εθνική.


  • 21
    Shares