Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Πρωταθλήματα υποδομής: Μια παύλα με την οποία βολεύονται όλοι!

spot_img

Παρακολουθώντας περιφερειακές αθλητικές και μη ιστοσελίδες, για να μάθουμε νέα των γειτονικών νομών και των ομάδων οι οποίες θα τεθούν αντίπαλες του Πανηλειακού στα Πλέι Οφ, εντοπίζει κανείς κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τα πρωταθλήματα υποδομής. Ότι σε όλες τις ΕΠΣ, διεξάγονται πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών, πλην της Ηλείας! 

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Το πιο εντυπωσιακό, ήταν αυτό που συμβαίνει στην ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης. Μια Ένωση χωρίς ποδοσφαιρική παράδοση και ιστορία, η οποία όχι απλά διοργανώνει πρωταθλήματα Κ16 και Κ14, αλλά διοργανώνει και ενιαίο πρωτάθλημα Κ12, έξι ομάδων. Και στα παιχνίδια, η ΕΠΣΚΙ στέλνει τρεις διαιτητές (καλά διαβάζετε, τρεις διαιτητές και όχι έναν που συχνά συναντούσαμε στο παρελθόν στην Ηλεία).

Και το ερώτημα είναι αν την Ηλεία την προσπερνάει σε οργάνωση και η ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μια απομονωμένη περιοχή στην άκρη της Ελλάδας, τότε τί καλό θα πρέπει να περιμένουμε για το μέλλον στο ηλειακό ποδόσφαιρο; Στην Ηλεία φέτος δεν διεξάγονται καθόλου πρωταθλήματα υποδομής. Ο Αίας Γαστούνης και ο Παμβουπρασιακός, για να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι της ΕΠΟ και να μην πεταχτούν έξω από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έπρεπε να προσκομίσουν βεβαίωση ότι δεν διεξάγονται πρωταθλήματα.

Θα ήταν πολύ εύκολο και προφανές να αναφερθούμε στην ΕΠΣΗ και τη στάση που έχει τηρήσει στο θέμα αυτό. Ωστόσο δεν βλέπουμε από καμία πλευρά, από καμία ομάδα, διάθεση να διαμαρτυρηθεί. Να αντιδράσει. Προφανώς γιατί η κατάσταση αυτή, βολεύει τους περισσότερους εμπλεκόμενους. Οι περισσότερες ομάδες, έχουν σκορπίσει από τον Φεβρουάριο. Το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές τους. Οι ίδιοι αυτοί γυρολόγοι, οι οποίοι σε ένα μήνα θα αρχίσουν να περιφέρονται από σωματείο σε σωματείο για να πάρουν την προκαταβολή τους. Και οι παράγοντες, προθύμως θα ψάχνουν να βρούνε λεφτά να τους τη δώσουν για να πάρουν τη λεζάντα στα σάιτ και τις εφημερίδες.

Θα γίνουμε πάλι κουραστικοί λέγοντας ότι οι ομάδες που είναι οργανωμένες σε αναπτυξιακό επίπεδο στην Ηλεία, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ότι η Α2΄και η Β΄ κατηγορία είναι υποβαθμισμένες κατηγορίες και με το ζόρι οι περισσότερες ομάδες συμπληρώνουν ενδεκάδα. Ότι η κορυφαία ομάδα της Ηλείας τη σεζόν που φεύγει, ο Αίας Γαστούνης, δεν διαθέτει ακαδημία ποδοσφαίρου, δεν διαθέτει αναπτυξιακό προγραμματισμό.

Από το ηλειακό ποδόσφαιρο λείπει η πυξίδα. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Δηλαδή το masterplan που λέμε. Έτσι ώστε σε ένα βάθος τετραετίας, να πούμε ότι έχει αναδείξει πέντε-δέκα νέους ποδοσφαιριστές, έχει κατευθύνει πέντε-δέκα σωματεία να οργανωθούν καλύτερα. Ας πούμε να μπορέσει να ξεφύγει από την ανακύκλωση βετεράνων ποδοσφαιριστών στις μικρότερες κατηγορίες και να πει ότι μπόρεσε να βγάλει κάτι καινούργιο. Ότι έχει δυο κατηγορίες, ισχυρές και μια κατηγορία υποδομής. Ότι ο στόχος είναι π.χ. αυτός, εκείνος κι εκείνος.

Και όχι αποκλειστικά και μόνο είναι ο στόχος να τελειώσουν όπως κι όπως τα σωματεία τη σεζόν, για να πούνε ότι διατηρούνται ενεργά στους εκλογικούς καταλόγους της Γ.Γ.Α. και της ΕΠΣΗ, να μπορούνε να μας ψηφίζουν.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα