AΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑ

Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , μεταρρύθμιση στα χαρτιά και διάλυση στην πράξη


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ γνωστές καθ ότι πολυδιαφημισμένες υπέρ το δέον.

Ξεκίνησε δυναμικά με στόχο να αλλάξει εκ θεμελίων τα πάντα

Και μάλιστα δεν περιοριζόταν στην Ελληνική επικράτεια.

Είχε όνειρα μεγάλα για την Ελλάδα για την Ευρώπη για τον Γαλαξία ολόκληρο

Φυσικά μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό των υποσχέσεων δεν γλύτωσε ούτε η Υγεία

Προεκλογικά οι περιοδεύοντες θίασοι των υποψηφίων μοίραζαν αφειδώς εκατομμύρια στον «χρεοκοπημένο» ΕΟΠΥΥ και διορισμούς στο διαλυμένο ΕΣΥ καταγγέλλοντας την μιζέρια των προηγούμενων.

Ήταν τότε που τα μνημόνια είχαν στραγγαλίσει την Ελληνική κοινωνία, την είχαν οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και ήταν επιβεβλημένο να σκιστούν σε μικρά κομματάκια και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει κατ αποκλειστικότητα την εργολαβία.

Όταν λοιπόν έγιναν κυβέρνηση ήλθε η στιγμή της πράξης και όλοι περιμέναμε.

Πρώτος υπουργός Υγείας ανέλαβε ο φοβερός Κουρουπλης.

Θεός

Επί έξι μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Αλλά μην το αδικούμε έκανε πολλά αν υπολογίσουμε την κοροϊδία που έριξε σε όλες τις κατευθύνσεις υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα.

Και όχι μόνο αυτό, ασχολήθηκε εντατικά και για να βολέψει σε κυβερνητικές θέσεις  τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια εποχή οι διαφορές επιτροπές Υγείας έκαναν ασκήσεις επί χαρτού και παρουσίαζαν το μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα σε περιοδείες ανά την επαρχία.

Και δυστυχώς δεν σταμάτησαν να το κάνουν ακόμη και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε μνημονιακό.

Από την στιγμή λοιπόν που το πήραν απόφαση ότι τελείωσαν οι προεκλογικές γαλαντομίες άρχισαν πλέον συνειδητά να κοροϊδεύουν και να παραπλανούν ελπίζοντας ότι κάποιοι δεν θα ασχοληθούν και κάποιοι άλλοι δεν θα καταλάβουν

Αλλά όταν μιλάμε για την Υγεία δυστυχώς αυτή η τακτική δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαει όσο και να είναι επιδέξιοι και επαγγελματίες οι προπαγανδιστές που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο

Βέβαια η προσπάθεια αιρετών και διορισμένων να δείξουν έργο χωρίς χρηματοδότηση όπως ήταν φυσικό δεν θα μπορούσε να μην έχει «παράπλευρες απώλειες»

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν το πρώτο θύμα.

Έτσι αντί να διορίσουν γιατρούς καταφύγαν στην εύκολη λύση της αποψίλωσης των περιφερειακών ιατρείων.

Σκεφτήκαν ότι χωρικοί είναι αυτοί ποιος θα μιλήσει αν μερικές φορές την βδομάδα πάρουν τον γιατρό για να κλείνει τρύπες εκεί πού είναι πιο σημαντικό και για το οποίον θα κληθούν να απολογηθούν

Μεγαλοφυής ιδέα

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων έχουν πολύ χρόνο κενό και τους βρήκαν να κάνουν κάτι να μην πλήττουν ρε αδελφέ.

Έτσι σε πρώτη φάση τους πήγαν εκ περιτροπής στο ΠΕΔΥ την επαναλειτουργία του οποίου διαφήμισαν με τα συνηθισμένα για την περίσταση ταρατατζουμ και μετά αφού είδαν ότι δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση είπαν να τους πηγαίνουν και στα ΤΕΠ.

Και ήλθε και έδεσε το γλυκό

Βέβαια όλα αυτά σε προσωρινή βάση μέχρι να φτάσει το «κύμα των προσλήψεων» που αφελώς έλεγε και ξαναέλεγε ο Διοικητής του Νοσοκομείου του Πύργου.

Και είναι γνωστό τοις πάσι ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού

Τώρα έχει παγιωθεί πλέον αυτή η κατάσταση.

Τα περιφερειακά ιατρεία υπολειτουργούν με τους γιατρούς να περιφέρονται και οι εμπνευστές αυτού του φοβερού σχεδίου καμαρώνουν σαν να έχουν τετραγωνίσει τον κύκλο.

Είναι οι ίδιοι που από βήματος λένε τόσα και τόσα για την αποστολή των περιφερειακών ιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην προσπάθεια να αποσυμφορηθούν το Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου.

Έτσι λυθήκαν όλα τα προβλήματα χωρίς να χρειαστεί να γίνουν προσλήψεις που βέβαια κάποτε λένε ότι θα γίνουν αν εν τω μεταξύ υπάρξουν κάποιοι να κάνουν αίτηση και αν δεν προλάβουν κάποιοι άλλοι εγκάθετοι να τους δώσουν ρουσφετολογική απόσπαση.

Πάνω στην σύγχυση έγινε και η εξαγγελία των ΤΟΜΥ.

Έτσι γίνεται πάντα.

Κάθε κυβέρνηση για τα ίδια πράγματα έχει την δική της ορολογία για να νομίζει ο λαός ότι είναι κατι διαφορετικό  ….

Τέλος λοιπόν τα ΠΕΔΥ ζήτω τα ΤΟΜΥ

Μέσα λοιπόν από τα πανηγυρικά πυροτεχνήματα και τα καπνογόνα καλό είναι επισημάνουμε ότι η υλοποίηση των ΤΟΜΥ είναι με πρόγραμμα ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση για 2+2 χρόνια από Ευρωπαϊκά κονδύλια και μετά όταν με το καλό θα έχουμε φτάσει στην ανάπτυξη θα τα αναλάβουμε εμείς εξ ολοκλήρου.

Όσον αφορά τις πολυδιαφημισμένες προσλήψεις μονίμου προσωπικού αυτές θα είναι με συμβάσεις 2+2 ετών γιατί αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει μόνιμο προσωπικό.

Έτσι δεν είναι παράξενο ότι υπάρχει τόση μεγάλη πληθώρα αιτήσεων από γιατρούς που σπεύδουν να επωφεληθούν από αυτήν την μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα τους που χρειάστηκε να γίνει και δεύτερη προκήρυξη και ο θεός βοηθός ….

Και όμως μέσα σε αυτό το κλίμα όλοι από το Υπουργό μέχρι τον τελευταίο διορισμένο κομματικό γραφειοκράτη προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν βλέπουμε και δεν κατεβαίνουμε.

Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή που πήραν την καρέκλα το μόνο που προσπαθούν με απόλυτη συνέπεια είναι η παγίωση της πολιτικής τους καριέρα.

Αυτό και τίποτα άλλο

Και μη το παρεξηγούμε….

Μέσα σε αυτήν την κρίση το μόνο επάγγελμα με «κέρδη πολλά και εισόδημα μεγάλο» είναι αυτό του πολιτικού.

Για την καριέρα τους λοιπόν φροντίζουν και μη προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Δεν θα τα καταφέρουν

Γιατί θέλει ο καριερίστας να κρυφτεί αλλά το facebook δεν τον αφήνει…

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης