14.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πρωτόκολλο Συνεργασίας της ΚΟΙΝΣΕΠ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

spot_img

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν χθες, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, η ΚΟΙΝΣΕΠ, που έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Πρώτος σε δηλώσεις του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτης Καλδής είπε: «Βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά στον Πύργο που είναι η έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Είναι ένας καταξιωμένος διεθνής θεσμός τον οποίο όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα του πανεπιστημίου μας στηρίζει.

Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική διοργάνωση, ξεφεύγει από αυτά τα στενά όρια, είναι μια πολιτισμική εκτόξευση της περιοχής διεθνώς που μπορεί να δώσει πολλαπλασιαστικές ενέργειες.

Σαφώς τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι είναι ότι καλύτερο έχουμε, ότι καλύτερη επένδυση θα μπορούσαμε να κάνουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας, αλλά δίνει και άλλες δυνατότητες.  Δίνει τις δυνατότητες ενός τουρισμού πολιτισμικού ο οποίος ξεφεύγει από το θαλάσσιο, δίνει 12 μήνες το χρόνο μια παρουσία που μπορεί να ξεκινά από εργαστήρια θερινά σχολεία, πανεπιστημιακές εκδηλώσεις και θεωρώ ότι αυτό που έκαναν οι άνθρωποι που εργάζονται στην ΚΟΙΝΣΕΤ που διοικεί το φεστιβάλ είναι αξιέπαινοι και θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο».

Από την πλευρά του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου είπε:  «Το Φεστιβάλ όπως ξέρουμε δεν είναι απλά ένας πολιτιστικός θεσμός, είναι ένας θεσμός που δίνει μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων συνολικά. Επομένως η συνεργασία μας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού είναι αυτονόητη.  Δεν επαναλαμβάνουμε πράγματα που κάνουν άλλοι, δημιουργούμε καινοτόμες πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αυτή τη στιγμή 150 παιδιά από 19 χώρες του κόσμου βρίσκονται εδώ για να συμμετάσχουν σε αυτά τα εργαστήρια μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, Βεβαίως, η ανταλλαγή αυτή της τεχνογνωσίας έχει τεράστια σημασία και φυσικά όταν δημιουργηθεί ο δικός μας ο χώρος στο ΑΣΟ θα έχουμε τη δυνατότητα τόσο να εξαπλώνεται η δράση με κέντρο αυτό το χώρο».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ κ.  Χρήστος Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Υπογράψαμε σήμερα αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον καλλιτεχνικό τομέα σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και δεν είναι τυχαίος ο χώρος που έγινε αυτή η υπογραφή. Ο χώρος δηλαδή του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας δεν είναι μόνο συμβολικός αλλά είναι και ουσιαστικός δεδομένης της άμεσης συνεργασίας που έχουμε με την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, όπως και με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη διοργάνωση του φεστιβάλ και την επέκταση των δραστηριοτήτων του».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος είπε: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα τολμήσω να παραδεχτώ ότι μετά από 22 χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τους ισχυρότερους ίσος παράγοντες εξωστρέφειας της περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή υπογραφή του πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ της ΚΟΙΝΣΕΠ, που έχει την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία του Φεστιβάλ, με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Προσωπικά χαιρετίζω την εν λόγω πρωτοβουλία η όποια είναι προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου όλοι μαζί ο καθένας από τη δική του θέση και με το δικό του ρόλο να συνδράμουμε ούτος ώστε το Φεστιβάλ να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι αρωγός και θα σταθεί δίπλα στο Φεστιβάλ όχι με λόγια αλλά με πράξεις».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα