ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Πρόγραμμα ενίσχυσης για… 5-6 φίλους έβγαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ;


Αναστάτωση και σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον εμπορικό κόσμο της Ηλείας γύρω από τα προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω της χρήσης Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που έβγαλαν, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η πρώτη σύγχυση έρχεται να κάνει με τους κωδικούς των δύο προγραμμάτων, αφού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2.b.2.3.) έχει να κάνει με την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (2.β.1.1.) ζήτημα είναι αν αφορά 5-6 επιχειρήσεις…

Η άλλη σύγχυση είναι ότι αν… και ζούμε στην Πελοπόννησο δεν είμαστε Πελοπόννησος αλλά Δυτική Ελλάδα και αυτό το εισπράττουν καθημερινά οι επιχειρήσεις της Ηλείας που βλέπουν το πρόγραμμα ενίσχυσης και σπεύδουν να ρωτήσουν, για να πάρουν φυσικά την απάντηση ότι… δεν απευθύνεται σε αυτούς!

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 3.750.000 ευρώ και αφορά σε επενδυτικά σχέδια από 10.000 έως 60.000 ευρώ. Αντίστοιχο πρόγραμμα δε με τα ίδια ποσά έβγαλε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι 3.877.449 ευρώ και αφορά σε επενδυτικά σχέδια από… 150.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ!

Πόσες επιχειρήσεις γνωρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που να έχει τόσο μεγάλα επενδυτικά σχέδια που να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο; Αν υπάρχουν, θα είναι σίγουρα 5-6 ενώ στην Ηλεία… δεν πρέπει να υπάρχει καμία!

Και με τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τι γίνεται; Θα υπάρξει το επόμενο διάστημα πρόγραμμα με κωδικό (2.b.2.3) σαν την Περιφέρειας Πελοποννήσου, ή αυτές οι επιχειρήσεις…έμειναν και πάλι χωρίς κομμάτι από την «πίτα»;

Επειδή ο Αύγουστος είναι «περίεργος» μήνας και επειδή… οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι… μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και επειδή εύκολα μπορεί κανείς να κάνει συνειρμούς… «άλλους», ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα δούμε και πρόσκληση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

Γιατί οι «μικροί» είναι αυτοί που χρήζουν «βοήθειας» και όχι οι «μεγάλοι». Γιατί αν είχαμε επιχειρήσεις με επενδυτικά σχέδια εκατομμυρίων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα ήμασταν… οι τελευταίοι στη λίστα! Έχουμε μόνο πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που σηκώνουν στις «πλάτες» τους απίστευτα βάρη και… στο πρώτο «στραβοπάτημα» βρίσκονται «αγκαλιά» με το «λουκέτο». Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που χρειάζονται στήριξη.