Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
24.6 C
Pýrgos

Πρόσκοποι Πύργου: Ξανά στο πάρκο ΣΠΚ

spot_img

Εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο για να παίξουν και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει για αυτά οι Πρόσκοποι του Πύργου. Μαζί τους και αρκετοί μεγάλοι που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις!

Δύο παιχνίδια τύπου survivor είχαν στηθεί στα δύο άκρα του πάρκου, ένα για μικρότερα παιδιά και ένα για μεγαλύτερους με δοκιμασίες ικανοτήτων, ταχύτητας ισορροπίας κλπ

Τραπέζια με το γνωστό παιχνίδι στρατηγικής στρατέγκο είχαν ετοιμαστεί από το Pyrgos stratego και έπαιζαν όσοι ήξεραν ή μάθαιναν όσοι για πρώτη φορά γνώριζαν το παιχνίδι. Δίπλα υπήρχαν και πάλι οι σκακιέρες από τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και δεκάδες παιδιά και μεγάλοι έπαιζαν μέχρι το βράδυ!

Με την ευκαιρία της συμμετοχής των Προσκόπων στην παγκόσμια προσκοπική συνάντηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων και ίντερνετ (JOTI-JOTA) είχε τοποθετηθεί ο ανάλογος ραδιοερασιτεχνικός εξοπλισμός από τον ραδιοερασιτέχνη Δημήτρη Θεοδωρόπουλο και υπήρχε επικοινωνία με άλλα μέρη του κόσμου. Μαζί του ήταν και ο επίσης ραδιοερασιτέχνης Πάνος Παναγούτσος.

Με τη βοήθεια του Ν. Σακουλη πραγματοποιήθηκε ακόμα μία προβολή βραβευμένης ταινίας από την ταινιοθήκη του Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Τέλος μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στο κάλεσμα για συγκέντρωση πλαστικών καπακιών. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών Ηλείας κ. Παπαναγιώτου, αφού ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκρισή τους και τους Προσκόπους για τη συνεργασία ανακοίνωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να φέρνει καπάκια, κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων των Προσκόπων που πραγματοποιούνται στο χώρο τους στο πάρκο ΣΠΚ κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00 και 17.00 – 20.00.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα