ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόταση για δυο κατηγορίες στην ΕΠΣ Ηλείας-Σενάρια για 16 ή 20 ομάδες στην Α1  


Πρόταση για σύμπτυξη των τριών κατηγοριών της ΕΠΣ Ηλείας σε δυο, έρχεται στο προσκήνιο και αναμένεται να τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στο «τραπέζι» της Εκτελεστικής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρόταση η οποία θα κάνει λόγο για κατάργηση της Β΄ κατηγορίας και ενσωμάτωση των ομάδων της στην Α2, η οποία θα αποτελείται από δυο ομίλους. Η πρόταση αυτή, περιλαμβάνει τη διεύρυνση και της Α1 κατηγορίας, η οποία και αυτή θα περιλαμβάνει δυο ομίλους (πιθανότατα των δέκα ομάδων, είκοσι το σύνολο), προκειμένου οι ομάδες να έχουν μικρότερες μετακινήσεις. Παράλληλα, θα είναι ένα Πρωτάθλημα μικρό ως προς την κανονική του περίοδο, άρα και πιο ευέλικτο σε μια πιθανή νέα καραντίνα και διακοπή του.

Εκτός της πρότασης αυτής, φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει και μια άλλη, η οποία έχει να κάνει με αύξηση των ομάδων, από 14 σε 16, με την παραμονή του Κουρτεσίου, αλλά και την άνοδο της Θύελλας Πύργου. Είναι μια πρόταση, η οποία πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις από τις ομάδες της Α2 κυρίως (τη Δάφνη και τον Εθνικό Γερακίου οι οποίες είχαν ελάχιστη απόσταση στη βαθμολογία), ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο το σενάριο να πάμε σε ένα Πρωτάθλημα των 18 ομάδων, δηλαδή των 34 αγωνιστικών.

Και βέβαια, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τύχη των Πλέι Οφ. Χωρίς να έχει συζητηθεί για την ώρα τίποτα το συγκεκριμένο επ’ αυτού, είναι πολύ πιθανό η διεξαγωγή ή όχι των Πλέι Οφ, να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, οπότε και θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ για να συζητήσει το θέμα της επόμενης μέρας των ηλειακών κατηγοριών. Και βέβαια, μαζί και η οποιαδήποτε τροποποίηση των προκηρύξεων, η οποία θα πρέπει να προηγηθεί της επικύρωσης των βαθμολογιών για πρακτικούς λόγους (εάν γίνει πρώτα η επικύρωση των βαθμολογιών, το Κουρτέσι βάσει της ισχύουσας προκήρυξης υποβιβάζεται και δεν θα μπορεί μετά βάσει ΚΑΠ να παραμείνει στην Α1 σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση).

Σε όλα αυτά, υπογραμμίζουμε ότι απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία (τουλάχιστον 9/11) για να περάσει η οποιαδήποτε απόφαση αλλαγής προκηρύξεων.

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηλείας πάντως, δεν έχει καταθέσει ακόμα τις εισηγήσεις της, οι οποίες σύντομα θα ολοκληρωθούν και θα κατατεθούν στην Εκετελεστική Επιτροπή. Εκείνο το οποίο μένει να ξεκαθαριστεί, είναι το πότε θα καταστεί εφικτό να συγκεντρωθούν τα μέλη στα γραφεία της ΕΠΣΗ, τα οποία λόγω του κορωνοϊού, παραμένουν ακόμα σε αναστολή λειτουργίας τους, πράγμα το οποίο αποτελεί και αυτό ανασταλτικό παράγοντα στις όποιες εξελίξεις.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος