ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόταση του Βασίλη Νιπεργιάλη για το μέλλον των μπασκετικών πρωταθλημάτων

 • 20
  Shares

Βασίλης Νιπεργιάλης. Ένας άνθρωπος του μπάσκετ, ο οποίος αποτελεί “κόσμημα” για τα γήπεδα της ΕΣΚΑΗ και όχι μόνο. Ένας βετεράνος παίκτης, αλλά πάνω απ΄όλα ένας καταξιωμένος προπονητής, ο οποίος γεύτηκε ανεπανάληπτες επιτυχίες ως προπονητής στην Ηλεία. Με τον Κόροιβο φυσικά, με τον οποίο πριν μερικά χρόνια έγραψε ιστορία. Σήμερα διατηρεί Ακαδημία μπάσκετ, όντας και καθοδηγητικό στέλεχος του ΑΣΣ Αμαλιάδας, μιας ομάδας, η οποία έχει θέσει γερή υποθήκη για να παίζει τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες.

Η αναστολή των πρωταθλημάτων, αποτελεί σαφώς ένα ζήτημα το οποίο αφορά όλους τους εμπλεκόμενους. Ο χρόνος περνάει και δυσκολεύει η ολοκληρωσή τους. Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις, θα βρεθούν ωσονούπω απέναντι σε ανεπανάληπτα διλήμματα. Ο Βασίλης Νιπεργιάλης, αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους, όντας ένας από τους πρώτους που ζήτησε να ανασταλούν τα πρωταθλήματα για μετά το Πάσχα, έρχεται τώρα, να καταθέσει τη δική του πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων, γιατί όχι και των μικρών εθνικών, καθώς μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία.

Πριν από λίγο, ανήρτησε μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία έχει ως εξής:

 

“Όσο και αν θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και ειδικά τώρα που βλέπουμε ότι στην χώρα μας η πορεία του μας δίνει περιθώρια ελπίδας για επιστροφή στην κανονικότητα ,η δεύτερη σκέψη μας δεν μπορεί να μην πηγαίνει στο αγαπημένο μας μπάσκετ .
Σήμερα θα κάνω μια πρόταση προς την ΕΣΚΑ-Η αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων,
αφού κάτι τέτοιο βάσει της νομοθετικής ρύθμισης του κ. Αυγενάκη είναι πλέον νόμιμο να γίνει .
Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η πραγματική επιθυμία όλων είναι να τελειώσει η μπασκετική χρονιά εκεί που ξεκίνησε δηλαδή στα παρκέ των γηπέδων .
Αυτή η πρόταση λοιπόν που καταθέτω θα μπορούσε να ισχύσει είτε τελειώσουν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο είτε αυτό δεν καταστεί δυνατό.
Για μένα κάθε σκέψη ακύρωσης της φετινής χρονιάς, δηλαδή των κόπων οκτώ μηνών συν των οικονομικών θυσιών σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές εποχές, είναι η χειρότερη εκδοχή αυτής της σεζόν. 


Η πρόταση μου: 


Στην Ένωσή μας ο συνολικός αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα είναι 66.
Αναλυτικά:

 • Γ2/ 9 ομάδες
 • Γ1/ 11 ομάδες
 • Β 1ος όμιλος 9 ομάδες
 • Β 2ος όμιλος 9 ομάδες
 • Α2/ 14 ομάδες
 • Α1/ 14 ομάδες
  Προτείνω να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα της ένωσης μας αντιθέτως να προβιβαστούν πολλές από αυτές με το παρακάτω πλάνο :
 • Γ2: Καταργείται
 • Γ1 :Διεξαγωγή με 14 ομάδες : Προβιβάζονται οι 9 ομάδες της τωρινής Γ2 και παραμένουν 5 από την τωρινή Γ1 .
  Το πρωτάθλημα της Γ1 μπορεί να διεξαχθεί με έναν όμιλο η αν υπάρξουν καινούργιες συμμετοχές από σωματεία σε 2 ομίλους .
 • Β : Διεξαγωγή με 18 ομάδες σε δύο ομίλους των 9 ομάδων όπως είναι φέτος .
  Οι 6 που θα προβιβαστούν από την Γ1 συν 12 ομάδες από την φετινή Β.
 • Α2: Διεξαγωγή με 16 ομάδες .
  Οι πρώτοι 3+3 δηλαδή 6 από την Β συν 10 από την φετινή Α2.
 • Α1: Διεξαγωγή με 16 ομάδες .
  Οι πρώτοι 4 της Α2 + 12 ομάδες της Α1.
  Εδώ προτείνω δηλαδή την άνοδο 2 ομάδων στην Γ Εθνική που είναι απολύτως εφικτό να γίνει σε μια αναδιάρθρωση κατηγοριών με έναν επιπλέον όμιλο στο νότο της Γ Εθνικής .

Πιστεύω ότι είναι μια πρόταση σε καλή βάση συζήτησης αφού καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται αλλά και πολλές ομάδες βλέπουν τους κόπους τους να μην ακύρώνονται κ να μην πηγαίνουν χαμένοι .
Επαναλαμβάνω ότι η θέληση όλων είναι να τελειώσουμε όπως ξεκινήσαμε στους αγαπημένους μας χώρους στα παρκέ”.


 • 20
  Shares