ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ

Πρώτα στον ΕΛΓΑ και ύστερα στον Υπουργό…

Συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Πάτρας κ. Κεχαγιά θα έχει τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με αντικείμενο την απόρριψη όλων των αιτήσεων για τις καταστροφές από τον φετινό καύσωνα.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα και με τις απαντήσεις που θα λάβει στο ΕΛΓΑ της Πάτρας, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας θα συνεχίσει στα επόμενα «βήματά» της, τα οποία είναι μια συνάντηση στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνάντηση εξάλλου που συναποφασίστηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Βασιλόπουλο που συμμετείχε ενεργά στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης.

Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης συζητήθηκε επίσης η πληρωμή ΠΣΕΑ 2013 και 2016 και του υπολοίπου 10% των ζημιών του 2018 που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα, η υλοποίηση του δεύτερου έτους της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου, όπου σύντομα θα ανακοινωθεί σύσκεψη μόνο με αυτό το αντικείμενο, το μεγάλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας όπου στόχος όλων, είναι η άμεση προώθησή του, καθώς και ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα των αγροτών.