ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πυγμαχία: Τη ζώνη WFMA  θα διεκδικήσει ο Ηλείος Μπάμπης Ανδριόπουλος

  • 416
    Shares

Μια σπουδαία ηλειακή παρουσία ανακοινώθηκε από την WFMA, τον Ιούνιο στην Κατερίνη. Μια ξεχωριστή στιγμή για την ηλειακή επαγγελματική πυγμαχία, καθώς στην κατηγορία των -100κ., στη μια γωνιά του ρινγκ,  θα βρίσκεται ο Μπάμπης Ανδριόπουλος, ο οποίος θα διεκδικήσει τον παγκόσμιο αυτό τίτλο, τη ζώνη της WFMA.

 

Ο Μπάμπης Ανδριόπουλος, ο οποίος διεκδίκησε και πέρυσι τη ζώνη WFMA, με αντίπαλο τον Παναγιώτη Μαμαντάκη, θα επαναλάβει την προσπάθεια αυτή. Ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του, με το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, πρόγραμμα φυσικής κατάστασης (τομείς αερόβιας άσκησης, σπριντ, ταχυδύναμης και έκρηξης), στο Super Fitness Gym, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Παπαλινάρδου στη Γαστούνη. Το βασικό και τελικό στάδιο της προετοιμασίας, θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, στο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Εκεί θα δουλέψει στο κομμάτι της τακτικής, αλλά και sparring (ανεπίσημοι αγώνες με κάσκα).

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο έτερος διεκδικητής της ζώνης, ο αντίπαλος του Μπάμπη Ανδριόπουλου, σε έναν αγώνα τριών γύρων, ο οποίος και θα κρίνει τον κάτοχο της ζώνης.

Ο Μπάμπης Ανδριόπουλος, είναι 30 χρονών. Από μικρή ηλικία του άρεσαν τα μαχητικά σπορ και η πυγμαχία, την οποία και ακολούθησε, πολύ περισσότερο, τα τελευταία 4-5 χρόνια, οπότε και μπήκε στον κόσμο της αγωνιστικής πυγμαχίας. Αυτός θα είναι ο δεύτερος επαγγελματικός αγώνας της καριέρας του, στην οποία μετράει ήδη και αρκετούς ερασιτεχνικούς (με κάσκα δηλαδή).

Σημειώνουμε ότι η επαγγελματική πυγμαχία, οι αγώνες χωρίς κάσκα δηλαδή, θεωρούνται ιδιαίτερα απαιτητικοί και δύσκολοι, με τον Μπάμπη Ανδριόπουλο, να υπογραμμίζει ότι “στο πλευρό μου έχω τον πατέρα μου, τον Ζαχαρία Ανδριόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του body building, δίνοντάς μου πολύτιμη βοήθεια, προπονώντας με στο κομμάτι της ενδυνάμωσης. Και βέβαια, έχω στο πλάι μου και τη  γυναίκα μου, η οποία είναι πάντα στο πλευρό μου και θα με ακολουθήσει και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, μαζί με τους δυο μου γιους. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Μέντοράς μου, είναι για μένα ένας αθλητής πρότυπο στην Ηλεία, ο Δημήτρης Μάλλιαρης, ο πρωταθλητής μας. Αγωνίζεται βέβαια στο kick boxing, αλλά δεν πάυει να είναι για μας ένα πρότυπο, τον οποίο ακούω πάντοτε πάρα πολύ“.

Χορηγοί του Μπάμπη Ανδριόπουλου στον αγώνα θα είναι το ΖΕΥΣ Club στην Αμαλιάδα, το Soulis Coiffure, καθώς και η ψησταριά ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ στην Αμαλιάδα, τους οποίους ο Μπάμπης Ανδριόπουλος ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά.

 


  • 416
    Shares