Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αλφειούσα(Νεότερη ενημέρωση)

spot_img

Προτεινόμενα

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην Αλφειούσα και συγκεκριμένα στον Άγιο Δημήτριο, με την φωτιά να μαίνεται σε τρία μέτωπα και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο έχουν μεταβεί και επιχειρούν για την κατάσβεση της, Πυροσβεστικές Δυνάμεις από Πύργο, Κρέστενα, Ολυμπία, Αμαλιάδα και Λεχαινά, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή για ρίψεις από εναέρια μέσα.

Περισσότερα σε νέα ανάρτηση…..

-Νεότερη ενημέρωση:

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αλφειούσα.

Αναμένεται η έναρξη ρίψεων νερού από αέρος, ενώ καταφθάνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από την Πάτρα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο και 2 Α/Φ PZL.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση..

Νεότερη Ενημέρωση:

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των εμπρηστών, καθώς μετά από μια πρώτη έρευνα που έχει κάνει το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο…

Νεότερη Ενημέρωση:

Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αλφειούσα, ενώ γίνονται έρευνες για εμπρησμό λόγω ισχυρών ενδείξεων.

Nεότερη Ενημέρωση:

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά της 7 το απόγευμα, ενώ ως αργά το βράδυ στο σημείο επιχειρούσαν 15 οχήματα με 30 άτομα συν δώδεκα άτομα πεζοπόρο τμήμα, με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΟΥ Πύργου, Γιάννη Πετρούτσο. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Κυριακόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπολουλος. Καθοριστική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων αφού έγιναν ρίψεις από δύο καναντέρ και τέσσερα πετζετέλ. Την πυροσβεστική επιχείρηση συνέδραμε και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου με πέντε αυτοκίνητα και δέκα άτομα καθώς και δύο μηχανήματα έργου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του αναπλ. Δημάρχου Ανδρ. Σκαρτσιάρη, ο οποίος ενημέρωσε τον δήμαρχο , Γαβρ. Λιατσή, αφού απουσιάζει σε συνέδριο στην Κόνιτσα, ενώ παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Βώλακος, Κ. Γεράνιος, ο αντιδήμαρχος Ώλενας, Σωτ. Γεωργόπουλος και ο Πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παν. Γριβάκης.

50 στρέμματα δάσους και μερικά λιοστάσια έχουν καεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων και των αγροτών της Αλφειούσας αλλά και των ΤΚ Μακρισίων και Καλλικώμου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα