ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πυροπροστασία στα όρια του Δήμου Ήλιδας εν όψει της θερινής περιόδου


Με θέμα την πυροπροστασία στα όρια του Δήμου Ήλιδας εν όψει της θερινής περιόδου συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτη 22 Μαΐου 2018 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ήλιδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από πλευράς του Δήμου Ήλιδας, ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι αντιδήμαρχοι: κ. Παναγιώτης Μαυρίκος (Υπεύθυνος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας), κ. Κώστας Τσεριώνης, ο συντονιστής του δημοτικού έργου κ. Σπύρος Τζουλάκης, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας κα Διονυσία Κιαόγλου, ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ο υποδιοικητής Χρήστος Δούγερης, ως εκπρόσωπος της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας ο επισμηναγός Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος, ο Δασάρχης Αμαλιάδ;ς Διονύσης Θωμόπουλος, ως εκπρόσωπος του τμήματος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ηλείας ο υπεύθυνος της ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Χριστοφόρου και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Ήλιδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε διαρκή επαγρύπνηση από όλους τους συμμετέχοντες και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ενώ αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν στον τομέα της πρόληψης, του συντονισμού των υπηρεσιών και στην απαραίτητη συμμετοχή των εθελοντών, στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, οι παριστάμενοι επεσήμαναν τη σημασία της συνεργασίας των υπηρεσιών με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στις υποδομές.

Άπαντες δεσμευτήκαν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν φαινόμενα όπως αυτά του πρόσφατου παρελθόντος που τόσο στοίχισαν στον τόπο μας.