ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλο: Διεθνές σεμινάριο με πρωτοβουλία προπονητή του Επειού Λάμπρου Αναστασόπουλου

  • 15
    Shares

Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών υδατοσφαίρισης διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης, έπειτα από πρωτοβουλία του προπονητή του Επειού Ήλιδας, Λάμπρου Ανστασόπουλου. Το διαδικτυακό σεμινάριο, διοργανώθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου και η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με περίπου 150 προπονητές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Εκτός Ελλάδας, υπήρχε συμμετοχή προπονητών από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Κουβέιτ, κ.α. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο προπονητής του Επειού Ήλιδας, κατόρθωσε και εξασφάλισε τη συμμετοχή διεθνούς βεληνεκούς προσωπικοτήτων του αθλήματος, οι οποίοι συμμετείχαν ως εισηγητές στο σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν πολλοί προπονητές, αλλά και αθλητές, από την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο αθλητής του Επειού, Κώστας Αντίοχος.

Η θεματολογία του σεμιναρίου ασχολήθηκε με τις ακόλουθες ενότητες:

 

– «Συναισθηματική Νοημοσύνη – Το μαγικό εργαλείο στα χέρια του προπονητή Υδατοσφαίρισης»

  • Νίκος Σταυρόπουλος (PhD) – LEN Technical Committee

– «Επιστροφή στις πισίνες μετά τον CoViD19» –

  • Δημήτρης Μαυρωτάς – Ομοσπονδιακός Προπονητής Ισραήλ

-Ασκησιολόγιο για τερματοφύλακες εκτός πισίνας

  • Patricia Del Soto – π. Διεθνής Τερματοφύλακας Εθνική Ισπανίας – Πρωταθλήτρια LEN CUP

-«Ασκησιολόγιο water polo για μικρές ηλικίες και Ακαδημίες

  • Γιάννης Γιαννουρής-Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής Ελλάδας-FINA Development Expert

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους συμμετέχοντες αποφασίστηκε η δημιουργία νέου επιμορφωτικού σεμιναρίου το επόμενο 15ήμερο. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συζήτησης των συμμετεχόντων, το θέμα της ενεργοποίησης του ΣΕΠΥ έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης και κρίθηκε επιβεβλημένη η οργάνωση νέας συνάντησης με τους ενδιαφερόμενους προπονητές που θέλουν να συνδράμουν και να συνεισφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες.


  • 15
    Shares