ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

«Πόρτα» στον  ΦΟΔΣΑ… από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου! 

  • 30
    Shares

«Πόρτα» έφαγε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου η μελέτη για την επέκταση του ΧΥΤΥ στον χώρο της Τριανταφυλλιάς, με το θέμα τελικά να αποσύρεται, προκειμένου να ζητηθεί αντίγραφό της μελέτης και διευκρινήσεις από τον ΦΟΔΣΑ για το πως, πότε και από ποιους συντάχθηκε,  αλλά και να διευκρινιστεί σε ποιο δήμο ανήκει ο χώρος του νέου «κύτταρο».

Εν μέσω αντιδράσεων και εντάσεων, που οδήγησαν και στην ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος είπε: «Η μελέτη πρώτα έγινε και μετά ανατέθηκε. Τα χρονιά περιθώρια δεν είναι ασφυκτικά και βλέποντας τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ όπως αναφέρεται στο εισηγητικό κείμενο δεν μου επιτρέπεται να την ψηφίσω».

Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα από τη συνεδρίαση, να υπάρξει αντίδραση ως προς τη χωροθέτηση, καθώς το νέο κύτταρο θα κατασκευαστεί σε σημείο που ανήκει στον δήμο Πύργου, να ζητηθεί αντίγραφο ολόκληρης της μελέτης και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον ΦΟΔΣΑ.

Το δεύτερο θέμα που αφορούσε στην διαχείριση των απορριμμάτων, για την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ για το 2020, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κατά πλειοψηφία.


  • 30
    Shares