ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πότε θα γίνει το άνοιγμα των ομαδικών αθλημάτων


Πολλές, ενίοτε και αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται και έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των ομαδικών αθλημάτων. Σε ένα σημείο καταλήγουν ωστόσο όλα τα ρεπορτάζ. Ότι το άνοιγμα των ομαδικών αθλημάτων, είναι κάτι το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει.

 

Δεν το γνωρίζουν ούτε και τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης, προεξάρχοντος του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος πριν δυο μέρες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε: «Μην παίρνετε τις μετρητοίς τον Ιανουάριο. Μπορεί να είναι και Μάρτιος και Απρίλιος». Μια ατάκα η οποία πέρασε στα «ψιλά», ωστόσο αποτυπώνει πλήρως την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί. Βεβαίως πρόθεση και μάλιστα σαφής από την πλευρά της Κυβέρνησης, είναι να γίνει το συντομότερο το άνοιγμα των ομαδικών αθλημάτων, καθώς εκτός των άλλων, διακυβεύεται και ένα σημαντικό «πολιτικό κόστος». Βεβαίως η συνολική πορεία της πανδημίας και η κατάσταση, είναι αυτή η οποία δεν επιτρέπει την τόσο άκρατη αισιοδοξία. Χθες υπήρξε ένα δημοσίευμα από το volley.sports3.gr, ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με το άθλημα του βόλεϊ, ένα άθλημα από εκείνα του οποίου η Ομοσπονδία, μπορούμε να πούμε ότι είναι από τις λίγες που διατηρεί καλές σχέσεις με το Υπουργείο Αθλητισμού. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το άρθρο, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, πρόθεση στο Μαξίμου είναι άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι το τελευταίο πλάνο το οποίο επεξεργάζεται η Κυβέρνηση. Και το άρθρο αυτό συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα υπολογίζεται πως τα ομαδικά αθλήματα θέλουν τουλάχιστον 20 ημέρες για προπονήσεις και προετοιμασία ώστε να αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένεται να γίνουν ίσως και μέσα το σαββατοκύριακο ή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα που κλείνει ο Νοέμβριος έτσι ώστε να δώσει χρόνο προετοιμασίας σε συλλόγους, ομάδες και γυμναστήρια για να επαναλειτουργήσουν. Πολύ πιθανό να έχουμε και κάποια τοποθέτηση από την αθλητική ηγεσία».