Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
20.8 C
Pýrgos

Πύργος δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

spot_img

Τον Δεκέμβριο του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει επίσημα την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδειχτεί αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα. Είκοσι χρόνια μετά έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα μας, όπως η δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου 63 δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μέλος του οποίου είναι και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου.

Είναι καθήκον της κοινωνίας να αναδείξει ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Η άσκηση βίας κατά των γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη χώρα μας αναγνωρίζεται και τιμωρείται ως έγκλημα σύμφωνα με τον Νόμο 3500/2006.

O Δήμος Πύργου και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πύργου, θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, θα πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης: το πρωί του  Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία Πύργου ενημέρωση των πολιτών και διανομή φυλλαδίων, εκδήλωση για το θέμα της εμφυλης βίας με ομιλία των στελεχών και προβολή ταινίας, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και ώρα 18:30 μμ. και το πρωί της  Δευτέρας 25 Νοεμβρίου ενημέρωση στους ωφελούμενους στην 1η ΤΟΜΥ Πύργου .

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα