ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Κοπή πίτας του δήμου Πύργου


Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο παρουσία των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του, του δήμαρχου, πληθώρας στελεχών της Δημοτικής αρχής και δημοτικών συμβούλων, κόπηκε χθες το μεσημέρι η πίτα του Δήμου Πύργου.

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε «Θα κληθούμε πολύ σύντομα να δείξουμε πως διαχειριζόμαστε ως άξιοι απόγονοι εκείνων που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αξίες όπως η άμιλλα, η κοινωνική αλληλεγγύη, η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και γενικότερα η προστασία του ανθρώπου από τις βαρβαρότητες. Ο τόπος μας έχει συνδεθεί με τον Πολιτισμό και κάποιοι θέλουν να στήσουν μνημεία βαρβαρότητας στην περιοχή μας. Η τοπική κοινωνία έχει δείξει, με συντριπτική πλειοψηφία, πως στέκεται απέναντι σε αυτή τη πιθανότητα που δεν είναι άλλη από την δημιουργία του κλειστού Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη λίμνη του Επιταλίου. Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο τόνισα πως “εσείς μπορεί να σχεδιάζετε αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε”… Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην περιοχή μας περαιτέρω υποβάθμιση.Προσπαθώ να δώσω το σκληρό παράδειγμα της εργασίας και της συνέπειας των λόγων και των πράξεων. Με όσους σκέφτονται ανάλογα είμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα. Σε όσους νομίζουν ότι είμαστε εδώ για να περνάει η ώρα μας και η ημέρα μας και να τελειώσει το ωράριο, το λέω ξεκάθαρα πως είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε όλη μια ομάδα για να παράγουμε. Ο κόσμος με τους φόρους πληρώνει τους μισθούς μας και πρέπει να υπηρετήσουμε και να σεβόμαστε αυτό το κόσμο».

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος,και δήλωσε πως «Το έμψυχο δυναμικό είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας. Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, οι αναρίθμητες αρμοδιότητες και το τέρας της γραφειοκρατίας έχουν οδηγήσει τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζόμενους σε αποδυνάμωση εξουθένωση και εξαθλίωση με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του πολίτη.Καταφέραμε με δυναμικούς και επίμονους αγώνες να κερδίσουμε κάποια από τα δίκαια αιτήματα μας. Το ίδιο ακούραστα και δυναμικά θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτόνομη, ενισχυμένη, αποδοτική και οργανωμένη με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Από την Δημοτική Αρχή ζητούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και την εξασφάλιση της φυσικής και ψυχικής ευεξίας. Ο σύλλογος και όλοι οι εργαζόμενοι θα είμαστε στο πλευρό σας για το καλό της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων με περισσότερη δουλειά, με ορθολογικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους, με νέες προκλήσεις για την κοινωνία και ένα μόνο συναίσθημα την αγάπη για την πόλη και την κοινωνία και μόνο έτσι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να ξέρετε ότι μοναδική προτεραιότητα όλων των υπαλλήλων του Δήμου ήταν και είναι να υπηρετούμε την πόλη με οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή και αυτό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και το ίδιο θα κάνουμε και με την δική σας Δημοτική Αρχή».