Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
26.4 C
Pýrgos

Πύργος παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία εκδήλωση ΕΕΕΕΚ Πύργου

spot_img

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και το ΕΕΕΕΚ Πύργου είχε ετοιμάσει μια ωραία εκδήλωση για το πρωί της Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Τάγαρη Παναγιώτα υποδιευθύντρια  εεεεκ Πύργου <<σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία για εμάς είναι μια ημέρα γιορτής και διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για τα παιδιά μας και για όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη>>.

Αγαθή Ρηγοπούλου πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Ηλίς: «σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα των ατόμων με αναπηρία φυσικά για όλους εμάς τους γονείς και προσωπικά για εμένα δεν χρειάζομαι αυτή την ημέρα για να γιορτάσω, γιορτάζω κάθε μέρα όπως φαντάζομαι και οι γονείς όλων των παιδιών γιατί τα παιδιά μας είναι παιδία που προσφέρουν αγάπη και μόνο αγάπη και πρέπει να το καταλάβουν όλοι και ίσως έτσι μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ευκαιρίες και να έχουν ίση μεταχείριση με τους άλλους ανθρώπους».

Γιώργος Παπανικολόπουλος γενικός γραμματέας σωματείου παραπληγικών και άμισθος σύμβουλος δήμου Πύργου: «σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία φυσικά τους ανθρώπους με αναπηρία δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα πάντα πρέπει να είμαστε δίπλα να τους σεβόμαστε πάνω από όλα να τους προστατεύουμε και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να είναι μέσα στην κοινωνία μας, να μην κλείνουμε τις ράμπες να φτιάχνουμε προσβάσεις, μη κλείνουμε τα πάρκιν ΑΜΕΑ, θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ότι κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑΜΕΑ και γι αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε το συνάνθρωπο μας είναι δεν είναι άνθρωπος με αναπηρία ».

Μπόμπας Παναγιώτης πρόεδρος συλλόγου γονέων εεεεκ Πύργου: «για ‘άλλη μια χρονιά τα σχολείο μας πρωτοστατεί σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία και δείχνει το πόσο σημαντικό έργο γίνεται από τους δασκάλους στο σχολείο και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει  την κοινωνία του Πύργου και του νομού μας γενικότερα για το ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άτομα με αναπηρία και θα πρέπει σιγά σιγά η κοινωνία να δεχτεί αυτά τα παιδιά όπως αξίζει στην κοινωνία του Πύργου και γενικός του νομού μας και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία για όλα αυτά τα παιδία ειδικά και μετά τη σχολική ζωή μετά το εεεεκ που δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς για αυτά τα παιδιά».

Νωρίς το πρωί και πριν την εκδήλωση τα παιδία του ΕΕΕΕΚ Πύργου επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο στο Λάτσειο δημοτικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα