ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Πύργος: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ


Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας με βασικούς ομιλητές το Νίκο Βούτση και το Γιάννη Ραγκούση.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαΐτας ο οποίος καλωσόρισε τους δύο ομιλητές – βουλευτές, τα στελέχη, τα μέλη και τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός σχολίασε το τραγικό γεγονός του χθεσινού δυστυχήματος των δύο εκπαιδευτικών στην Πατρών – Πύργου.. και στάθηκε στην έως τώρα εξάμηνη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και στη Συμφωνίας των Πρεσπών. Μίλησε για την αναγκαιότητα οργάνωσης και ανασύνταξης του προοδευτικού χώρο καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης  τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρέπει να ενισχυθεί και μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ «η χώρα στα χέρια του συστήματος Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πορεύεται με συγκεκριμένο σκοπό και σχέδιο που όπως είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, έχει στόχο την εξυπηρέτηση των λίγο σε βάρος των πολλών και αυτό ως τάση έχει επιδεινωθεί, σε αυτή τη χώρα ένας είναι ο βασικός αντίπαλος για τα συμφέροντα των πολλών. Είναι η λεγόμενη αλλά υπαρκτή σκληρή διαπλοκή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας με πολύ σκληρά ολιγαρχικά χαρακτηριστικά, σε τέτοιο βαθμό που αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση στα ΜΜΕ της χώρας, που μόνο σε χώρες σαν την Ουκρανία συναντάται. Μια ολοκληρωτικού τύπου διαχείριση της πληροφορίας και της ενημέρωσης που έχει όχι μόνο ως σκοπό να προωθεί την κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά δολοφονεί και τσακίζει τον χαρακτήρα οποιασδήποτε αντίθετης άποψης».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Βούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων «Πλέον κάθε μέρα που περνά αυτό το προσκλητήριο παίρνει έναν χαρακτήρα κοινωνικής και πολιτικής ανάγκης και γίνεται πιο προσωπικό για τον καθένα, που αισθάνεται την δεξιά διακυβέρνηση, τον αυταρχισμό, να τον αφορούν προσωπικά, να τον αφορά για το μέλλον των παιδιών του, να τον αφορά η ανάγκη μιας συλλογικής και αλληλέγγυας αντίστασης και να περισώσουμε αρκετά από αυτά τα βήματα που έχουν γίνει και να ανοίξουμε δρόμους για νέα. Πλέον η κατανόηση αυτής της συλλογικής ανάγκης να συναποτελέσουμε όλοι εμείς ένα φορέα της σύγχρονης ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ως καρδιάς της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, έρχεται πλέον ως κοινωνικό και πολιτικό έρεισμα».

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Μπαξεβανάκης  Μάκης Μπαλαούρας, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Παναγιώτοπουλος και πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.