Πύργος: Πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη για την νέα Κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδο

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018.

Με την χάρη και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ε.έ., η πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη για την νέα Κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδο 2017-2018 της τοπικής μας Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχαν οι Ιερείς όλων των Αρχιερατικών περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Μετά την παράθεση μικρής δοχής, προς τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς, από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο στο Ενοριακό τους κέντρο, ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ομίλησε πατρικά στους Ιερείς του, για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά, Δοικητικά, καθώς επίσης αναφερθηκε και σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητική και γόνιμη διαλογική συζήτηση επί της εισηγήσεως και εδόθησαν απαντήσεις, επεξηγήσεις, καθώς επίσης συμβουλές και νουθεσίες προς τους Κληρικούς, από τον Σεβασμιώτατο, για την αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας, κατά τη νέα αυτή κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδο, προς πνευματική ωφέλεια, ανεφοδιασμό και ανακούφιση των ευλαβών Χριστιανών μας, ευχόμενος τα δέοντα στους παριστάμενους Ιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους Ιερείς, διανεμήθηκε ο τόμος τον οποίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, με τις εισηγήσεις του Θεολογικού Συνεδρίου, το οποίο έλαβε χώρα στο Κουρβισιάνειο Πνευματικό Κέντρο Γαστούνης, το διήμερο 5-6 Μαρτίου 2016 και είχε ως θέμα του: “Οι Νεομάρτυρες Χρίστος και Πανάγος οι εν Γαστούνη μαρτυρήσαντες 1716-2016”

Τέλος από τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο έως και τον Μαΐο του 2018, θα πραγματοποιούνται πλέον οι Μηνιαίες αδελφικές Ιερατικές Συνάξεις στις κατά τόπους Αρχιερατικές περιφέρειες με ομιλητές Κληρικούς και Λαϊκούς Θεολόγους, σε ζητήματα Θεολογικής, Λειτουργικής, Ποιμαντικής και Διοικητικής φύσεως, που απασχολούν τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ η δεύτερη Γενική Ιερατική Σύναξη στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί ως είθισται συν Θεώ, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2018.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα