28.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πύργος: Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση για τις «Ενεργειακές Εξελίξεις»

spot_img

Προτεινόμενα

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση

για τις «Ενεργειακές Εξελίξεις»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ

– ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

– ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ. ΟΙΚΩΝ

– ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

– «ΕΥΦΥΗ ΔΙΚΤΥΑ»

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 6.30 η μεγάλη και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα τις «Ενεργειακές Εξελίξεις», που συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ηλείας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτ. Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας.

Η εκδήλωση που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο είναι στο πλαίσιο του «Δικτύου Forum Ανάπτυξης 2017» της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και οι βασικές ομιλίες έχουν ως εξής:

Ιωάννα Νίκου, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Υπουργείου Ενέργειας

Θέμα: «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον  II»

Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Τμήμα Γεωπονίας,

Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος

Θέμα: «Τεχνολογίες για αειφορική παραγωγή καλλιεργειών υπό κάλυψη σε χώρες της Μεσογειακής λεκάνης»

Σπ. Μυλωνάς, Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηπείρου ΔΕΔΔΗΕ

Θέμα: «Ευφυή Δίκτυα»

Δρ. Ντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων – Οικονομολόγος Ενέργειας, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil and Gas

Θέμα: «Έρευνα Υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, η σημερινή κατάσταση».

Αειφορική

παραγωγή

Ειδικότερα στο θέμα του κ. Κίττα για τις τεχνολογίες αειφορικής παραγωγής καλλιεργειών σε χώρες της Μεσογείου, θα παρουσιασθούν σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές του τομέα της Γεωργικής Μηχανικής που έχουν ως στόχο τον ευφυή έλεγχο, την διαχείριση αειφορικών θερμοκηπίων και την εξοικονόμηση ενέργειας στην περιοχή της Μεσογείου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει σύντομη περιγραφή των συτημάτων κλιματισμού των σύγχρονων θερμοκηπίων καθώς και τεχνολογιών και τεχνικών μείωσης των εισροών ενέργειας και χημικών στο οικοσύστημα θερμοκήπιο.

Στη συνέχεια, θα γίνει αναφορά στα αποτελέσματα του έργου Adapt2Change με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της αβαθούς γεωθερμίας για εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στο «ημίκλειστο» θερμοκήπιο.

Τέλος, θα γίνει σύντομη αναφορά στο «διχτυοκήπιο» και τις τεχνολογίες του. Πρόκειται για κατασκευή θερμοκηπιακού τύπου με υλικό κάλυψης δίχτυ σκίασης ή εντομοστεγανότητας και αποτελεί ένα νέο σύστημα παραγωγής καλλιεργειών υπό κάλυψη που επεκτείνεται συνεχώς στις περιοχές της Μεσογείου ενόψει κλιματικής αλλαγής.

«Εξοικονομώ

Κατ’ Οίκον…»

Το προγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον II» συνίσταται στην παροχή κινήτρων για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα, με στόχο την μείωση των ενεργειακών αναγκών.

Το πρόγραμμα θα αφορά σε κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο και χρησιμοποιούνται ως κατοικία και των οποίων οι ιδιοκτήτες θα τηρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Το ποσοστό επιχορήγησης θα ανέρχεται έως 70%.

Συνεργασία

Επιμελητηρίων

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος με δήλωσή του έχει ήδη τονίσει την σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης ενώ επισημαίνει ότι εγκαινιάζεται παράλληλα και σοβαρή συνεργασία με το ΤΕΕ. Πρόσθεσε ακόμη ότι:

«Ως Επιμελητήριο Ηλείας πιστεύουμε ότι όλοι οι τομείς της ενέργειας, έχουν και παρόν και μέλλον για την περιοχή μας. Τόσο η παραγωγή υδρογονανθράκων, όσο και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι τομείς που ο τόπος μας πρέπει να τους αγκαλιάσει. Μέσα από τις δράσεις  αυτές, δύναται να προκύψει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα από την οποία θα βελτιωθεί αρκετά ο τρόπος ζωής των συμπολιτών μας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε για άλλη μια φορά τις εξελίξεις να μας προσπεράσουν. Πρέπει δημιουργικά να διεκδικούμε. Θέλουμε τους υδρογονάνθρακες και το φυσικό αέριο στον τόπο μας, αλλά με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους υδρογονάνθρακες, μείωση των ενεργειακού κόστους στις κατοικίες, στην αγροτική παραγωγή και τις επιχειρήσεις μας που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων εφαρμόζοντας απόλυτα όλα τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο αρκεί όλοι μαζί να διεκδικήσουμε κοινούς στόχους.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα