ΗΛΕΙΑ OIKONOMIA ΠΥΡΓΟΥ

Πύργος: Στο κυνήγι της προσφοράς  στα πλαίσια της Black Friday


Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μαγαζιά  με ηλεκτρονικά είδη και σχεδόν …υποτονική κίνηση  στα εμπορικά καταστήματα, διεξάγεται η Black Friday στην πόλη του Πύργου.

Οι καταναλωτές, κυρίως νεαρής ηλικίας, στράφηκαν επί το πλείστον στην αγορά διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις που  έχουν επιβάλλει μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Ωστόσο αντίθετη εικόνα παρατηρείται από το πρωί στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης στην πόλη, που εφαρμόζουν οι οποίες φτάνουν το 70%.

Το γεγονός αυτό εξηγείται στη μεγάλη οικονομική κρίση  που διέρχονται οι πολίτες αλλά και η αγορά, ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο που οι υποχρεώσεις των πολιτών «τρέχουν», χωρίς ωστόσο  να υπάρχει ενίσχυση  από πουθενά…

Από σήμερα το πρωί στην Ελλάδα της κρίσης, τα mall, τα μαγαζιά και οι μεγάλες αλυσίδες ελπίζουν σε προσέλκυση καταναλωτών, με τις ελκυστικές τιμές που διαφημίζουν όλη την εβδομάδα μέσα από μεγάλες και έξυπνες καμπάνιες.  Όσο για τις τιμές, ναι μεν εμπεριέχουν καλές εκπτώσεις, δεν αγγίζουν επ’ ουδενί όμως αυτές της Αμερικής όπου η αξία χιλιάδων προϊόντων πέφτει ακόμη και στο 80% της αρχικής.
Να αναφερθεί ότι οι εκπτώσεις σε νέα μοντέλα τηλεοράσεων κυμαίνονται από 20 έως 30% ενώ το ίδιο ισχύει και στις παιχνιδομηχανές, που λατρεύουν οι πιτσιρικάδες.