ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Πύργος: Συλλογή υπογραφών και δημοψήφισμα οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής

  • 5
    Shares

Συλλογή υπογραφών και δημοψήφισμα στον δήμο Πύργου

Στην «αντεπίθεση» περνά ο δήμος Πύργου με την Επιτροπή Διαβούλευσής του να αποφασίζει, χθες το βράδυ, συλλογή υπογραφών, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αλλά και την πραγματοποίηση αντιδράσεων, ότι μορφή χρειαστεί να έχουν αυτές, αντιδρώντας στην δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Επιτάλιο.

Ο δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε στην αρχή της συνεδρίασης του παρευρισκόμενους, οι οποίοι ήταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι εκπρόσωποι του Σύριζα και των Οικολόγων Πράσινων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, για το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπου και ανακοινώθηκε η δημιουργία της κλειστής δομής, εκφράζοντας την αντίθεσή του και καλώντας όλους τους φορείς να πράξουν το ίδιο και να αντιδράσουν από κοινού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε: «Μετά τις αρνητικές αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, δεν νομιμοποιείται κανείς να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις, που υποβαθμίζουν την περιοχή μας και θέτουν σε κίνδυνο τον τουριστικό χαρακτήρα του Λιμανιού του Κατακόλου, της κρουαζιέρας αλλά και γενικότερα του συνόλου του τουρισμού. Εμείς τα εντέλλεσθε των Υπουργών θα τα επιστρέψουμε με δυναμικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Η Πάτρα αλλά και η Καλαμάτα εξαιρέθηκαν από τον όποιο σχεδιασμό και χωρίς να τηρείται η αρχική δέσμευση της Κυβέρνησης για την διασπορά σε κάθε Νομό 1% του συνολικού πληθυσμού, καλούμαστε εμείς να σηκώσουμε ένα δυσανάλογο βάρος».

Στην τοποθέτηση του, ο  πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου κ. Γιάννης Μπαλάσκας  είπε:  «Ανησυχία και φόβος ήδη μας διακατέχει όλους. Αυτοί οι άνθρωποι που θα είναι κλεισμένοι σε ένα στρατόπεδο, σε μία φυλακή πως θα αντιδράσουν; Τι παραβατικές συμπεριφορές θα αναπτύξουν»;

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο πήραν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ.κ. Κώστας Νικολούτσος, Στάθης Καννής, Γιάννης Αργυρόπουλος και Χάρης Μιχαλακόπουλος. Όλοι τους εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία ενός κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Επιταλίου.


  • 5
    Shares