ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Πύργος συνεδρίαση Σ.Ο.Π.Π.

  • 137
    Shares

Συνεδρίασε χθες το  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας όπου και τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος ο οποίος έκανε αναφορά στα προβλήματα τα οποία και ο ίδιος  κατέγραψε κατά την διάρκεια της περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές ενώ τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να καταγραφούν τα επικίνδυνα σημεία προκειμένου έως το μεσημέρι της Κυριακής να γίνουν παρεμβάσεις καθώς αναμένουμε και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο διευθυντής πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Γυφτάκης ο οποίος και τόνισε ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν οι καθαρισμοί των ποταμών, των ρεμάτων αλλά και των αρδευτικών  προκειμένου να μπορέσουμε να αποφύγουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών στους δήμους Πύργου και Ζαχάρως που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος  έκανε αναφορά στα διάφορα συμβάντα τα οποία και κλήθηκε να επέμβει το Πυροσβεστικό Σώμα για άντληση υδάτων αλλά και στα δύο περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων καθώς και στην ανάγκη καθαρισμού της ΕΟ από τις επικίνδυνες λεύκες που σε κάθε κακοκαιρία πέφτουν στο δρόμο με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.

 

 


  • 137
    Shares