Πύργος: Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

spot_img

Προτεινόμενα

Συνεχίζονται με εξαιρετική επιτυχία οι δράσεις στη Δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Πύργου, όπου την Δευτέρα 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η 7η εκδήλωση με τίτλο “Οι λέξεις και οι ήχοι ταξιδεύουν Δημιουργική γραφή με μουσική επένδυση” και την Τετάρτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 8η εκδήλωση με τίτλο “Ο Αλέξανδρος και το γουρουνάκι κουμπαράς”.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 οι κ. κ. Μαρία Μπίρμπα, εκπαιδευτικός PhD και Κωστούλα Σακκά, Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής, μας ταξίδεψαν… με λέξεις και με ήχους!

Αφού έγινε η γνωριμία με τα παιδιά, χωριστήκαμε σε ομάδες, μάθαμε υποδειγματικό τρόπο συγγραφής μιας ιστορίας, χρησιμοποιώντας κατάλληλες τεχνικές της δημιουργικής γραφής, ήρθαμε σε επαφή με τα ιδιόφωνα όργανα και τελικά αφηγηθήκαμε τις δικές μας ιστορίες τις οποίες οι ίδιοι είχαμε «σκαρώσει», εμπλουτισμένες με ηχητική συνοδεία που ταίριαζε στο ύφος και τα συναισθήματα της ιστορίας.
Ήταν άλλη μια όμορφη δράση για τους μικρούς μας φίλους !

Ευχαριστούμε θερμά τόσο τις εμψυχώτριές μας, όσο και τους μικρούς μας φίλους για την όμορφη συντροφιά τους!!!

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 τη σκυτάλη πήρε η οικονομολόγος μας κ. Γιούλη Βασιλείου η οποία – σαν οικονομολόγος άλλωστε- μέσα από την ιστορία του Αλέξανδρου και του κουμπαρά του μας μίλησε για τί άλλο, για την αξία της αποταμίευσης.
Μέσα από παροιμίες, γνωστούς ήρωες του Ντϊσνεϋ (θείος Σκρούτζ ) μύθους του Αισώπου (Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας) κ.α. τα παιδιά κλήθηκαν να καταλάβουν
την αξία της αποταμίευσης, να ανιχνεύσουν τη διαφορά ανάμεσα σε τσιγκουνιά, σπατάλη και οικονομία, να μάθουν να σέβονται τον κόπο του άλλου, να μάθουν ότι και οι τυχόν δυσκολίες υπάρχουν μέσα στη ζωή.

Σκοπός επίσης της δράσης ήταν να μάθουν τα παιδιά ότι τα καλύτερα πράγματα στην ζωή, μας προσφέρονται δωρεάν και καλό είναι να τα εκτιμάμε και να τα προσφέρουμε κι εμείς.
Τι πιο δωρεάν και όμορφο από μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, μια φιλία…. και τόσα τόσα άλλα!!!
Άλλη μια όμορφη δράση τέλειωσε!
Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την εμψυχώτριά μας και τους μικρούς μας φίλους!!

Επόμενη εκδήλωση στη βιβλιοθήκη είναι την Παρασκευή 7 Ιουλίου με τίτλο “Μια γραμμή περπατάει κι ονειρεύεται” στις 10.30- 12.30 το πρωί.
Εικονογράφηση και δημιουργία παραμυθιού
Ηλικίες: για παιδιά Ε-Στ Δημοτικού
Εμψυχωτής: Νίκος Τουμαζάτος, εικονογράφος με προεγγραφή

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα