Πύργος: 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση μαντρότοιχου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

spot_img

Προτεινόμενα

Με το ποσό των 100.000 ευρώ θα συμβάλει στην αποκατάσταση προβλημάτων που εντοπίζονται λόγω φθορών στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου, η Περιφέρεια.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, υπογράφεται εντός των ημερών προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Πύργου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του μαντρότοιχου του ναού.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι « Πρόκειται για ένα μικρό έργο το οποίο έχει και αυτό την σημασία του. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένας Ιερός Ναός που έχει χαρακτηριστεί ως Νεότερο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ένα έργο του Τσίλερ και είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης. Ο μαντρότοιχος του τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και οι περιουσίες των ατόμων που διαμένουν κάτω από το Ναό. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο αυτό με 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση του μαντρότοιχου. Θα ήταν εγκληματικό για τους λόγους που προανέφερα, ο τοίχος να μένει έτσι ως είναι και οι εκκλήσεις που έχει κάνει καιρό τώρα ο Μητροπολίτης Ηλείας, να μείνουν χωρίς ανταπόκριση. Ανταποκριθήκαμε λοιπόν και μέσα από αυτή τη προγραμματική σύμβαση θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε και αυτό το έργο προκειμένου να αποκατασταθεί η μάντρα και να εξασφαλιστεί το μνημείο αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα