ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πώς αθροιστικά προέκυψε το “-5” και οι ελπίδες στην Εφέσεων


 

Βαριά έπεσε στον Αστέρα η τιμωρία αφαίρεσης πέντε βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα των μπαράζ. Μια τιμωρία την οποία ουδείς ανέμενε αρχικά, ωστόσο η ερμηνεία του άρθρου 15 που έγινε από τους δικαστές, ήταν τέτοια που οδήγησε σε αυτή τη βαριά τιμωρία. Μια τιμωρία, για την οποία το νομικό επιτελείο του Αστέρα, παλεύει να ρίξει στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων από δω και πέρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε δυο τιμωρίες με αφαίρεση τριών βαθμών. Μια για τον Εθνικό και μια για τον Αστέρα. Είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια, αλλά είναι παρόμοιες περιπτώσεις. Εισβολή φιλάθλων και επεισόδια, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα και επειδή τα επεισόδια συνδέονται με βιαιοπραγίες, έχουμε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από την υπαίτια ομάδα (άρθρο 15, παράγραφος 4, εδάφιο Α).

Εάν παρά ταύτα, το παιχνίδι διακοπεί οριστικά, τότε από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις βαθμοί (άρθρο 15, παράγραφος 4, εδάφιο Β).

Επειδή στην περίπτωση του Εθνικού, έγιναν επεισόδια στα Σπάτα, το ματς διεκόπη δέκα λεπτά, αλλά συνεχίστηκε, είχαμε αφαίρεση μόνο τριών βαθμών. Αντίθετα στην περίπτωση του Αστέρα και επειδή το παιχνίδι διεκόπη οριστικά και χωρίς να ολοκληρωθεί, η Πειθαρχική κατέταξε την περίπτωση και στο δεύτερο εδάφιο και αθροιστικά, επέβαλλε ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών).

 

Ο Αστέρας είναι τρίτος

Με την απόφαση αυτή, ο Αστέρας Αμαλιάδας ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου και συνολικά, στην πέμπτη θέση της Γ΄ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική, μόνο σε περίπτωση που κάποια ομάδα της Β΄ Εθνικής αποχωρήσει, ή σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να ανέβει στη Β΄ Εθνική (περίπτωση Ηρακλή).

Και λέμε ότι ο Αστέρας είναι πέμπτος επειδή βάσει προκήρυξης ισοβαθμεί με τον τρίτο του βορείου ομίλου. Και οι δυο έχουν τέσσερις βαθμούς, με καλύτερο goal average για τον Αστέρα.