19.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Πώς δεν καταλάβατε την υπεξαίρεση, η οποία είναι η δεύτερη που διαπιστώσαμε στον Δήμο επί των ημερών σας;”

spot_img

Προτεινόμενα

“Πώς δεν καταλάβατε την υπεξαίρεση, η οποία είναι η δεύτερη που διαπιστώσαμε στον Δήμο επί των ημερών σας;”
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑ, ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφορικά με το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, οφειλω να διευκρινήσω τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας, που τελευταία “κατακρεουργείται” καθημερινά από την παράταξη του κ. Λυμπέρη.
•Αποσιωπήθηκε εσκεμμένα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο λόγος της απουσίας μου από ένα τόσο σημαντικό συμβούλιο, όπου περνούσε ο ισολογισμός της χρήσης 2016, όντας τότε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών. Έγκαιρα είχα ενημερώσει εγγράφως με email τη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου, με υπόδειξη να κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο του Δ.Σ., ότι λόγω χειρουργικής επέμβασής μου στο νοσοκομείο Αμαλιάδας στις 11 Νοεμβρίου δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ στην προγραμματισμένη συνεδρίαση.
•Με πηγαίους τίτλους διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες το θέμα “Υπεξαίρεση ανω των 200.000 ευρώ στο Δήμο Ήλιδας”, φέροντας τον κ. Ζαχαρόπουλο να το τονίζει εμφατικά. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ “ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ” Ο κ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ;
Όταν το 2016 ανέφερα την συγκεκριμένη υπεξαίρεση ο ίδιος με κατηγόρησε ότι χρησιμοποιώ απαράδεκτες εκφράσεις για να τους κατηγορήσω.
Τώρα λοιπόν αποδέχεται την υπεξαίρεση και προσπαθεί να συσκοτίσει, για να ρίξει αλλού τις ευθύνες;
ΠΟΣΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΝΔΡΟΣ!
Η συγκεκριμένη -λοιπόν- υπεξαίρεση έχει βάθος 10ετιας και πλέον πίσω, δηλ. φέρεται να ξεκίνησε από υπάλληλο περίπου από το 2006, όταν το 2016 η δημοτική αρχή του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου την ανακάλυψε και την έστειλε κατευθείαν στον εισαγγέλεα, ενώ ήδη έχει διενεργηθεί ΕΔΕ από εμάς και έχει γίνει δημοσιονομικός έλεγχος από το αρμόδιο υπουργείο για τον καταλογισμό των ευθυνών. Μάλιστα, τα διπλότυπα που παρουσιάζουν πρόβλημα σε θητείες της σημερινής δημοτικής αρχής φτάνουν τα 1000 σε σύνολο περίπου 1300 παραποιημένων.
1. Εσείς δεν γνωρίζατε τίποτα κ. Ζαχαρόπουλε όλο αυτό το διάστημα, μέχρι το 2014 που είχατε και την ευθύνη του οικονομικού τομέα;
2. Βέβαια οφείλουμε να θυμίσουμε ότι δεν ήταν η μόνη περίπτωση υπεξαίρεσης που συνέβη επί των ημερών σας. Το 2014 με την ανάληψη της δημοτικής αρχής Χριστοδουλόπουλου ανακαλύψαμε υπεξαίρεση, πλέον των 200.000 ευρώ, στο δημοτικό στάδιο Αμαλιαδας από υπάλληλο ορισμένο από τον κ. Λυμπέρη, που δεν απέδιδε τις εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτή η υπεξαίρεση εστάλη στον εισαγγελέα από τη δημοτική μας αρχή και βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων για τον καταλογισμό των ευθυνών. Ελπίζουμε ότι σύντομα η δικαιοσύνη θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά της, για την τιμωρία και τον καταλογισμό ευθυνών.
3. Όσον αφορά στον ισολογισμό του 2016 που παρότι ρίξατε τα βέλη σας με
υπονοούμενα, τον ψηφίσατε, διότι ξέρετε πολύ καλά τους λόγους της καθυστέρησης και σας έχουν απαντηθεί από εμένα επανειλημμένως.
4. Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζω ότι η σωρεία των δικαστικών εκκρεμοτητων δεν έκανε δυνατή την καταγραφή των επισφαλών απαιτήσεων, κομμάτι απαραίτητο του ισολογισμού, αλλά και η δυσκολία συνεργασίας των υπηρεσιών για την καταγραφή των χρηματοδοτήσεων των υπό εξέλιξη έργων.
•Άλλωστε η προσπάθεια μου να έχουμε τελειώσει με τους ισολογισμούς πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας το 2019, αποτυπώνεται σε επιστολή που απηύθυνα τον Νοέμβριο του 2018 στον τότε διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος φέρει από το
Νόμο την ευθύνη σύνταξης των ισολογισμών. Το έγγραφο είναι πρωτοκολλημένο στην υπηρεσία σας και μέσω αυτού δίνω εντολή άμεσης ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές των ισολογισμών έως και το οικονομικό έτος 2018. Δυστυχώς οι λόγοι που προανέφερα δεν κατέστησαν δυνατή την ολοκλήρωση τους.
ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ 10η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
•Μην κοπιάζετε άλλο κ. Ζαχαρόπουλε να ρίξετε λάσπη σε ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί από την τοπική κοινωνία για την καθαρότητα και την προσφορά τους, γιατί αναλώνεστε σε
αδιεξόδους δρόμους χωρις ουσία.
•Ο Δήμος Ήλιδας έχει τόσες ανάγκες και τόσα ανοιχτά μέτωπα με τις οφειλές που έσεις δημιουργήσατε, που δεν χρειάζεται άλλα προβλήματα.
•Καλό είναι να επικεντρωθείτε στα του Δήμου για να μην φθάσει πάλι να
χτυπήσει “κόκκινο, όπως το 2014 που εμείς τον παραλάβαμε.
Σταυρούλα Γκουβίτσα – Δημοτική Σύμβουλος Ήλιδας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα