ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Π. Αναστασόπουλος: «Η Ηλεία έχει δυο κολυμβητήρια, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν στην Πάτρα» (βίντεο)

  • 239
    Shares

Ο ΝΟ Πύργου, ο πλέον ιστορικός σύλλογος κολύμβησης στην Ηλεία, επιχειρεί να γυρίσει σελίδα. Να ανασυσταθεί, με τους παλιούς αθλητές, να αναλαμβάνουν τα ηνία της διοίκησης. Η κολύμβηση εξάλλου στην Ηλεία, είναι μια πολύ «πονεμένη» ιστορία, καθώς μπορεί η παράδοσή της να ξεκινάει 42 ολόκληρα χρόνια πίσω, ωστόσο η κατάσταση με τα κολυμβητήρια, έχει αφήσει πάρα πολλές γενιές αθλητών αποκλεισμένους.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Οι διοικούντες τον ΝΟ Πύργου, με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας, αλλά και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στον Πύργο, προκειμένου το κολυμβητήριο αυτό να επαναλειτουργήσει, έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Μια συνέντευξη, στον φυσικό τους χώρο, εκεί που ανδρώθηκαν σαν αθλητές, εκεί που αναδείχθηκαν, στο κολυμβητήριο του Πύργου, το οποίο ευρισκόμενο σε πλήρη εγκατάλειψη την τελευταία δεκαετία, επιχειρείται από τη νέα δημοτική Αρχή, να αποκτήσει ξανά «ζωή», με τον ΝΟ Πύργου να δείχνει διατεθειμένος να συνδράμει.

 

Μάλιστα, όπως ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο εργολάβο, με κάποια λειτουργικά μέρη να παραμένουν ακόμα σε λειτουργία, απαιτείται μια σειρά παρεμβάσεων, κυρίως εξωτερικών (επιφάνειες), οι οποίες σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν το κολυμβητήριο.

Στη συνέντευξη Τύπου, παρών ήταν ο Πρόεδρος του ΝΟ Πύργου, Πραξιτέλης Αναστασόπουλος,  ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λίγκας και ο Έφορος Αγωνιστικής, Κώστας Δούφας, όλοι τους πρώην αθλητές του συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΝΟ Πύργου, Παραξιτέλης Αναστασόπουλος, ανέφερε:

«Ο Ν.Ο. Πύργου είναι από το 1978 στο χώρο της κολύμβησης, 42 χρόνια. Δίδαξε κολύμβηση στο Νομό Ηλείας αρκετές γενιές. Δυστυχώς βρισκόμαστε τώρα στο χώρο όπου μεγάλωσαν πολλά παιδιά και γυμνάστηκαν στο κολυμβητήριο. Κάναμε έναν αγώνα πριν το κλείσουν το κολυμβητήριο, γιατί πραγματικά το έκλεισαν-διότι έγιναν καταγγελίες με σκοπό να κλείσει- με σκοπό την απαξίωση του και την εγκατάλειψή του από τις δημοτικές αρχές, με αποτέλεσμα στο τέλος να κλείσει. Επανήλθαμε το 2012, τότε που άνοιξε και το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, υπήρχαν λόγοι δηλαδή που ήθελαν να κλείσει το κολυμβητήριο του Πύργου. Ήμασταν έτοιμοι για την ανακατασκευή τότε με δωρεές ιδιωτών προς το Ν.Ο.Π. και το κολυμβητήριο του Πύργου, διότι το αγάπαγε ο κόσμος το κολυμβητήριο, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Έπεσε τότε και η περίοδος με τα σκουπίδια, όπου γινόταν χαμός στο Στάδιο και το 2015 με επαφές που είχε ο Ν.Ο.Π. με τη Γ.Γ.Α. κατάφερε τη χρηματοδότηση αυτού του έργου που γίνεται τώρα. Αγωνιστήκαμε και βοηθήσαμε στην υλοποίηση του έργου και σε όλη τη γραφειοκρατία που χρειάστηκε μέχρι την ανάδειξη του αναδόχου. Το Συμβούλιο του Ν.Ο.Π. αποτελείται αυτή τη στιγμή από 7 άτομα, που είναι παλιοί κολυμβητές. Αγαπάμε το άθλημα, γι’ αυτό το συνεχίζουμε και θέλουμε η κολύμβηση στο νομό Ηλείας να αλλάξει νοοτροπία. Χάθηκαν γενεές κολυμβητών, έγινε ζημιά 10 χρόνια τώρα, γιατί ο Ν.Ο.Π. ήταν σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει το ίδιο, δεν θα στερηθεί ούτε ένα παιδί την κολύμβηση στο νομό μας, τη στιγμή που έχουμε δυο κολυμβητήρια. Είναι ντροπή αυτό πλέον. Θα βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή του Πύργου να λειτουργήσει ομαλά το κολυμβητήριο, χωρίς παρατράγουδα όπως είχαν γίνει με τους παλαιότερους και να προσελκύσουμε όλους τους πολίτες του νομού και με τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας να έρθουν όλα τα παιδιά να κολυμπήσουν. Και να ξέρετε κάτι, το 2019 φέραμε τη Γ.Γ.Α. στον Πύργο με δικές μας πρωτοβουλίες με σκοπό να βοηθήσει όλο το Στάδιο. Δεν προλάβαμε όμως διότι μεσολάβησαν και οι εκλογές. Αυτή τη στιγμή, επειδή έχουμε ως φιλικό σωματείο τον Επειό και πηγαίνουν στην Αμαλιάδα, με κίνδυνο τη ζωή τους στην Πατρών-Πύργου, αθλητές να κολυμπήσουν, αθλητές που θέλουν μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, πρωταθλητές Νοτίου Ελλάδας και αθλητές που ανήκουν στους επίλεκτους του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καλούμε το Δήμαρχο Πύργου να επισπεύσει τις διαδικασίες λειτουργίας του κολυμβητηρίου για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, διότι έχει κλείσει και το κολυμβητήριο Ήλιδας και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξει ξανά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τα δύο κολυμβητήρια».

 

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Πραξιτέλη Αναστασόπουλου:

 

Δείτε εδώ εικόνες που ματρυρούν την πλήρη εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου Πύργου τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτούνται  έργα ανακατασκευής του.

 


  • 239
    Shares