ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Π.Ε./ΕΠΟ: Απορρίφθηκε η ένσταση του Ναυπακτιακού σε βάρος της Αχαϊκής-Όλο το σκεπτικό


Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, αποτελούμενο από τακτικούς δικαστές, απέρριψε την ένσταση του Ναυπακτιακού Αστέρα σε βάρος της Αχαϊκής.

Το δικαιοδοτικό όργανο έκρινε ότι η ένσταση πρέπει να απορριφθεί, δικαιώνοντας την Αχαϊκή αλλά και σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ του ilia.news από την πρώτη στιγμή περί ανυπαρξίας πρόβλεψης τιμωρίας για τέτοια περίπτωση από τον Κανονισμό. Περίπτωση η οποία δικαιώνει και την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αθηνών για ανάλογη απόφασή της το Φθινόπωρο.

Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία συνοδεύεται απο΄σκεπτικό έξι σελίδων, όπως το συνέταξε η Πειθαρχική Επιτροπή, υπό τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Ασπρογέρακα. Η σημερινή απόφαση διατηρεί ως έχει το βαθμολογικό στάτους στον 9ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο ΚΑΠ στο άρθρο 16 δεν προβλέπει σχετική τιμωρία, η πρόβλεψη του άρθρου 3 των Κανόνων του Παιχνιδιού, έχει μπει από τη FIFA για έκτακτες καταστάσεις και είναι καθήκον του διαιτητή να το εφαρμόσει, καθώς οι Κανόνες του Παιχνιδιού εφαρμόζονται ευθέως στα πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών. Λόγο αντικανονικής συμμετοχής θα συνιστούσε όμως μόνο η υπέρβαση των πέντε αλλαγών, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχει κενό ερμηνείας του ΚΑΠ, αλλά σκόπιμη παράλειψη σχετικής τιμωρίας, αφού πρόκειται για ένα έκτακτο μέτρο που εφαρμόζεται λόγω της πανδημίας. Ενώ η σχετική πρόβλεψη της προκήρυξης, η οποία έρχεται συμπληρωματικά, δεν μπορεί να κατισχύσει του ΚΑΠ, ο οποίος υπερισχύει όταν υπάρχει αντίθετη πρόβλεψη ανάμεσα σε αυτόν και την προκήρυξη.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν δεν προβλέπεται τιμωρία, δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο στο άμεσο μέλλον, καθώς ο διαιτητής βρίσκεται εκεί και δεν θα επέτρεπε στις ομάδες αυτό να συμβεί.

Για το σκεπτικό της απόφασης πατήστε εδώ

 

 

 

Δείτε εδώ πώς από την πρώτη στιγμή το ilia.news είχε τεκμηριώσει τις βάσιμες πιθανότητες αθώωσης της Αχαϊκής:

Γ΄ Εθνική: Η κατηγορία που δεν πλήττεις ποτέ!-Το…κουβάρι της υπόθεσης Ναυπακτιακού κατά της Αχαϊκής!