33.7 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

«Ρήξη» στην Εκτελεστική της ΕΠΣΗ με παραίτηση του Γ.Γ. Γιώργου Τσουραπά-«Να σεβαστούμε το Καταστατικό της Ένωσης».

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Με μια δριμεία ανακοίνωση, επικαλούμενος το Καταστατικό της ΕΠΣ Ηλείας και την ανάγκη να γίνουν σεβαστοί οι όροι του, ο Γιώργος Τσουραπάς, ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, αλλά και από την Εκτελεστική Επιτροπή. Πρόκειται για μια «ηχηρή» αποχώρηση, ένα «ρήγμα» στην παράταξη Κουλούρη. Ο Γιώργος Τσουραπάς, γίνεται ο πέμπτος κατά σειρά Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΗ, σε δυόμισι θητείες της διοίκησης Κουλούρη, ο οποίος αποχωρεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφού θυμίζουμε ότι κατά σειρά είχαν αποχωρήσει στο πρόσφατο παρελθόν, ο Κώστας Φωτόπουλος, ο Πάνος Κατσώλης, ο Χρίστος Πλευριάς και ο Δημήτρης Κωσταριάς.

Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση του Γιώργου Τσουραπά:

«Μετά την έκδοση Δελτίου Τύπου της ΕΠΣ-Η (κατόπιν απόφασης της Ε.Ε.), είμαι υποχρεωμένος επίσημα να εκφράσω την άποψή μου δημόσια ώστε να γίνει γνωστή η θέση μου στα Ηλειακά Σωματεία, σχετικά με τον ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ & ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-19.

1.Το επικαλούμενο άρθρο 12 της Τελικής Τροποποιημένης Προκήρυξης (Αριθ. Πρωτ. : 896/02-10-2018), το οποίο αναφέρεται στο επίσημο Δελτίο Τύπου είναι άρθρο εξαγόμενο από το άρθρο 11 και έχει τίτλο «ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020».

2.Το άρθρο που αναφέρεται για τον ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ & ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, είναι το άρθρο 11 της ανωτέρω αναφερόμενης Προκήρυξης. Το συγκεκριμένο άρθρο (σελίδες 8, 9, 10, 11 12 & 13 της προκήρυξης), αναφέρει αναλυτικά τα του προβιβασμού και υποβιβασμού, αναφέρει όλες τις περιπτώσεις με συγκεκριμένα αριθμητικά παραδείγματα, καθώς επίσης και τον τρόπο υλοποίησης. Όσον αφορά λοιπόν ΤΟΝ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ σωματείων από την Α2 προβλέπεται ρητά «εάν υποβιβασθούν τέσσερα (4) ή πέντε (5) σωματεία από την Α1 ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ (3) σωματεία από την Α2». Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι σε συνάρτηση με τον υποβιβασμό σωματείων από την Γ΄ Εθνική, αναφέρεται λοιπόν «Εάν υποβιβασθούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ΄ Εθνική υποβιβάζονται πέντε (5) σωματεία από την Α1 στην Α2», εδώ λοιπόν βρίσκεται και το λάθος της Προκήρυξης, θα έπρεπε να υπήρχε η φράση «πέντε (5) ή έξι (6) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ». Αυτό λοιπόν δημιουργεί και το πρόβλημα στο εξαγόμενο αριθμητικό αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι αφού λείπει εκ παραδρομής η φράση «ή έξι (6) σωματεία αντίστοιχα), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ σε καμία περίπτωση να αυξηθούν οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Α1, ούτε να μειωθούν οι ομάδες που προβιβάζονται από την Α2, για τον πολύ σημαντικό λόγο ότι τα σωματεία τόσο της Α1, όσο και της Α2 έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους για την τρέχουσα χρονιά με ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ, δηλαδή ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ από Α1 & ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ από την Α2.  Επομένως λαμβάνοντας υπόψη τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ που εμπεριέχονται στην εγκεκριμένη προκήρυξη, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, το οποίο προκύπτει από συγκριμένα δεδομένα τα οποία ΔΕΝ μπορούν να αλλάξουν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι το θέμα προέκυψε κατά την κλήρωση των play off ανόδου της Α2, όταν ο πρόεδρος της Ε.Π., ΔΗΜΟΣΙΑ ανακοίνωσε ότι από τα play off  θα ανέβει ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1, επικαλούμενος το άρθρο 12 της Προκήρυξης και κάνοντας όπως είπε απλές πράξεις αριθμητικής. Στην συνέχεια η Ε.Ε. με απόφασή της επιβεβαίωσε την άποψη αυτή και εξεδόθη επίσημο Δελτίο Τύπου.

Για να διεξαχθεί λοιπόν το πρωτάθλημα περιόδου 2019-20, με 14 ομάδες (σύμφωνα με την ειλημμένη απόφαση της Ε.Ε.), Θα πρέπει να τροποποιηθεί το εγκεκριμένο άρθρο 11 της Προκήρυξης και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους ή να αυξηθούν οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Α1 ή με μείωση των ομάδων που προβιβάζονται από την Α2.

Σε κάθε περίπτωση η ληφθείσα απόφαση της Ε.Ε. στην οποία και στηρίχθηκε το επίσημο Δελτίο Τύπου της ΕΠΣ-Η, θα αποτελέσει τροποποίηση της εγκεκριμένης προκήρυξης περιόδου 2018-2019 όταν θα κληθεί η Ε.Ε. να επικυρώσει τις βαθμολογίες των πρωτ/των (επομένως τις ομάδες που υποβιβάζονται και προβιβάζονται), λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 2 παραγρ. 1ζ  του Καταστατικού της ΕΠΣ-Η, «η ΕΠΣ-Η έχει ως σκοπό την διασφάλιση …. των κανονισμών, οι οποίοι ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤ/ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΞΕΩΣ ΑΥΤΩΝ…», καθώς επίσης και την παραγρ 5 του ιδίου άρθρου στο οποίο αναφέρεται «….. Η ΕΠΟ εγκρίνει το Καταστατικό και τις προκηρύξεις των πρωτ/των της, καθώς και οποιεσδήποτε τροποποιήσεις τους»,   γίνεται σαφές ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί  ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ  και αφορά ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του άρθρου 11, της Εγκεκριμένης Προκήρυξης, θα πρέπει να σταλεί εκ νέου στην ΕΠΟ για έγκριση.

To συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να λυθεί, θέτοντας ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ και έχοντας την γνωμοδότηση να παρθεί η ανάλογη απόφαση από την Ε.Ε., έτσι ώστε οι συνάδελφοι να είναι καλυμμένοι νομικά και τα σωματεία να μην έχουν την παραμικρή αίσθηση της αδικίας.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να δεχθώ Αυταρχικές Αποφάσεις και Απόψεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν τόσο κατά την διάρκεια της κλήρωσης, όσο και στον  ηλεκτρονικό τύπο «Η Προκήρυξη λέει ΤΡΕΙΣ  (3), θα ανέβουν ΔΥΟ (2) και ας προσφύγουν», πριν ακόμα συνεδριάσει η Ε.Ε., προφανώς κάποιοι ξεχνούν ότι ο σκοπός της ΕΠΣ-Η είναι η προάσπιση των συμφερόντων των σωματείων μελών της και όχι να τα οδηγούμε σε επιπλέον έξοδα για παράβολα προσφυγών, δικηγόρους κ.λ. .

Τέλος νοιώθοντας συνυπεύθυνος και για λόγους ευθιξίας για το δεδομένο λάθος της Προκήρυξης το οποίο  προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό  στα σωματεία μέλη μας, αφού όταν ήρθε προς έγκριση μετά από εισήγηση της Ε.Π. (όπως άλλωστε προβλέπεται από το Καταστατικό της ΕΠΣ-Η) στην Ε.Ε. και με την ψήφο μου, ως ένας από τα ΕΝΤΕΚΑ μέλη την ενέκρινα, Δηλώνω ότι θα στηρίξω την άποψή μου μέχρι τέλους και θα παραιτηθώ (σε κάθε περίπτωση) τόσο από την θέση του Γ.Γ., όσο και από την θέση του μέλους της Ε.Ε. , μετά την λήξη των πρωτ/των και την λήψη απόφασης για την επικύρωση των βαθμολογιών, ώστε να έχω την δυνατότητα θεσμικά να εκφράσω την άποψή μου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα