ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Ρεαλιστική πρόταση για αξιοποίηση και χρήση της υφιστάμενης υποδομής του Αεροδρομίου Επιταλίου

  • 5
    Shares

Ρεαλιστική πρόταση για αξιοποίηση και χρήση της υφιστάμενης υποδομής του Αεροδρομίου Επιταλίου.

Το Αεροδρόμιο Επιταλίου έχει παραχωρηθεί στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εδώ και καιρό προχώρησε στις απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες προκειμένου να καταστεί λειτουργικό και αξιοποιήσιμο.

Το Αεροδρόμιο Επιταλίου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο για την Π.Ε. Ηλείας όσο και για το Δήμο Πύργου.

1/ Μπορεί να γίνει κατάλληλος επισκευαστικός σταθμός-σταθμός ελέγχου για συντήρηση αεροσκαφών-υδροπλάνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

2/ Να χρησιμοποιηθεί ωε εκπαιδευτικό αεροπορικό κέντρο πιλότων για εκπαιδευτικά προγράμματα από την Αερολέσχη Πύργου σε συνεργασία με αερολέσχες απ’ όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Παράλληλα να γίνονται περιπολίες με αεροσκάφη της λέσχης για εντοπισμό πυρκαγιών.

3/ Να χρησιμοποιείται για χρήση τσάρτερ-μικρών αεροσκαφών από και προς Επιτάλιο συνδέοντας κοντινά αεροδρόμια όπως π.χ. Ιταλία μέσω των προγραμμάτων INTEREG.

Όλα αυτά δεν απαιτούν ούτε επέκταση ούτε αναβάθμιση των υποδομών ( η σύμβαση παραχώρησης στη FRAPORT GREECE το απαγορεύει) με αποτέλεσμα να μην είναι απαγορευτικοί  και να αποτελούν μια πραγματικά υλοποιήσιμη πρόταση που όχι μόνο δεν απέχει από την πραγματικότητα αλλά είναι και εφικτή (όχι φαραονική) με μετρήσιμο όφελος για την ΠΕ Ηλείας  αλλά και στο Δήμο Πύργου.


  • 5
    Shares