16.5 C
Pýrgos
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Ρομπέρτο Μπάνα: Ένα «ακατέργαστο διαμάντι» στη Νίκη Τραγανού (βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Κάποτε έλεγαν οι προπονητές του ποδοσφαίρου ότι η άνθηση του μπάσκετ, στοίχισε στη χώρα μας σε πολλά παιδιά που θα μπορούσαν με τα φυσικά προσόντα που έχουν να παίξουν τερματοφύλακες και να κάνουν καριέρα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ, μια θέση επίπονη και δυσεύρετη σε όλες τις κατηγορίες. Οι καλά «μυημένοι» στα ποδοσφαιρικά πράγματα της Ηλείας, γνωρίζουν ότι αυτή τη στιγμή στη Νίκη Τραγανού, υπάρχει ένας νεαρός τερματοφύλακας το όνομα του οποίου έχει αρχίσει ήδη να συζητείται. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγες μέρες ήταν η Παναχαϊκή, η οποία άπλωσε «δίχτυα» για να τον αποκτήσει. Ήρθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσει το ηλειακό κοινό τον Ρομπέρτο Μπάνα, τον ύψους 1.97μ. νεαρό τερματοφύλακα της Νίκης.

Τον Μπάνα, τον γυμνάζει σε καθημερινή βάση ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, προσπαθώντας να του μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, αλλά και με την ένταση των ασκήσεων να του βελτιώσει την ελαστικότητα και την έκρηξη, στοιχεία που όπως και να το κάνουμε χρειάζονται σε κάποιον για να παίξει τη θέση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα κορμί 197 εκατοστών, το οποίο ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Τέτοια κορμιά είναι που θέλουν πολύ περισσότερη άσκηση και ατομική προπόνηση, για να μπορέσουν να βελτιωθούν και μια μέρα να μπορέσουν να αγωνιστούν.

Για τον Ρομπέρτο Μπάνα, εκδήλωσε ενδιαφέρον η Παναχαϊκή, προκειμένου να τον εντάξει στην ομάδα Νέων, πράγμα όμως το οποίο έγινε με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα να πιαστεί απροετοίμαστη η Νίκη και να αρνηθεί να τον παραχωρήσει επειδή δεν θα πρόφταινε να βρει αντικαταστάτη του.

Ο Ρομπέρτο Μπάνα, έχει γεννηθεί στις 3 Οκτωβρίου του 2001 στο Τραγανό, από γονείς από την Αλβανία. Πριν τέσσερις μήνες και κάτι έκλεισε τα 17 του χρόνια με άλλα λόγια. Από πιτσιρικάς του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στην Ακαδημία της Νίκης Τραγανού. Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι ότι τότε έπαιζε μέσα, ως τακτικός ποδοσφαιριστής. Δεν τον έλεγες καλό, αλλά δεν τον έλεγες και άσχημο. Δεν είχε βέβαια πάρει το ύψος αυτό που έχει σήμερα. Μόλις άρχισε να το παίρνει, το οποίο πήρε και με ταχύτατους ρυθμούς, ένιωθε ενοχλήσεις στα γόνατα, πράγμα φυσιολογικό με τον ρυθμό που αυξανόταν το μέγεθος του κορμιού του. Μια μέρα, σε ένα σχολικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, η ομάδα του δεν είχε τερματοφύλακα. Έτσι αποφάσισαν να τον δοκιμάσουν κάτω από την εστία. Η ιδέα άρεσε και σε εκείνον, αλλά και στους συμπαίκτες του. Και έτσι άρχισε η ιστορία του τερματοφύλακα Ρομπέρτο Μπάνα, ο οποίος πλέον ανήκει στο δυναμικό της πρώτης ομάδας της Νίκης, έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά, αλλά συνάμα έχοντας χύσει ποτάμια ιδρώτα στις προπονήσεις.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον Ρομπέρτο Μπάνα κατά τη διάρκεια της προπόνησης των τερματοφυλάκων, να γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Αντωνόπουλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα