Ρωμαίος και Ιουλιέτα στην Αμαλιάδα

spot_img

Προτεινόμενα

Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ  από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, προσέφεραν  στο φιλοθεάμον κοινό της πόλη μας  , ένα όμορφο  βράδυ, στον κατάμεστο από κόσμο κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο στην παράσταση.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε μια συνεργασία με το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στα πλαίσια της δράσης «Ο Πολιτισμός Eνώνει».

Η κωμωδία του Μποστ, μέσα από μια άλλη  ματιά με την ευρηματική σκηνοθεσία της Κάτιας Ζαρκάδα, με πολύ όμορφη  μουσική και εξαιρετικές ερμηνείες, χάρισε στο κοινό γέλιου μέσα από τον σουρεαλιστικό του λόγο, τον αυτοσαρκασμό και το χιούμορ.

Ο Μποστ εμπνέεται αυτό το έργο, από την πασίγνωστη ρομαντική σαιξπηρική ιστορία. Οι ήρωες έρχονται από το παρελθόν στο παρόν, λέγοντας την ιστορία με το δικό τους τρόπο . Ο Ρωμαίος γεμάτος από έρωτα για την Ιουλιέτα αντιπροσωπεύει το πάθος, το αίσθημα, αλλά και τη δύναμη, έτοιμος να θυσιαστεί για τα ιδανικά της αγάπης.

Η Ιουλιέτα, μέσα  από τον ανατρεπτικό  λόγο του Μποστ, είναι ένα κορίτσι που τη διακρίνει η δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, έτοιμη να διεκδικήσει μέχρι τέλους την αγάπη της για τον Ρωμαίο.

Και σε αυτό το έργο του Μποστ, πρωταγωνιστής ήταν  η γλώσσα. Μέσα σε αυτόν τον ευρηματικό δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει με το δικό του  τρόπο, τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Τις εντυπώσεις έκλεψαν  και τα πανέμορφα κοστούμια, μέσα στο πνεύμα του έργου, από την Ίνα Καραγεώργου.

Στην παράσταση έπαιξαν οι ηθοποιοί Γιώργος Γεροντιδάκης, ΛέναΝτζούρβα, Αφροδίτη Κλεάνθη, ΓιούληΜαρούση, Σίμος Πετρόπουλος και Κατερίνα Αναστασίου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα