«Σήκωσε» την εξέδρα ο Ντελγκάδο με το αλέγκρο στιλ του-Θέλει ωστόσο ακόμα ενίσχυση ο Αίας

spot_img

Προτεινόμενα

Το ερώτημα είναι αν αρκεί ένας παίκτης να αλλάξει μια ομάδα. Δύσκολη η απάντηση. Μερικές φορές αρκεί, τις πιο πολλές φορές όχι. Ο Κορέια Ντελγκάδο είναι μια εξαίρεση που λέει, ότι ο ερχομός του στη Γαστούνη, αλλάζει κατακόρυφα επίπεδο τον Αίαντα. Δεν είναι μόνο η ποδοσφαιρική του ποιότητα, αλλά είναι και τα χαρακτηριστικά του, το στιλ παιχνιδιού του, το οποίο χρειαζόταν η ομάδα για να «γεμίσει» τη μεσαία γραμμή της.

Ο Πορτογάλος σήμερα έδωσε «ρεσιτάλ». Μια παράσταση η οποία όμως κράτησε μόλις 36 λεπτά. Μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν ο παίκτης που δικαιολόγησε το εισιτήριο που πλήρωσε ο θεατής για να βρεθεί στο γήπεδο. Η καλή του τεχνική, η αλεγκρία στο παιχνίδι του, ο διασκελισμός του και ο ενθουσιασμός που εξέπεμψε, ενθουσίασαν τον κόσμο και δικαιολογημένα κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα κατά την έξοδό του.

Ήταν μια άτυχη στιγμή η κλωτσιά που δέχθηκε, αλλά είναι και μια φάση από τις πολλές που θα αντιμετωπίσει στη Γ΄ Εθνική. Ο τρόπος που παίζει ο Ντελγκάδο, αυτό το «αλανιάρικο» στιλ μέσα στο γήπεδο, με τις κλειστές ντρίμπλες εν στάσει, με τον απίστευτο διασκελισμό του, να βγαίνει πρώτος στη μπάλα, να την παίρνει και να μπουκάρει κατά μέτωπο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, είναι επόμενο ότι θα τραβήξει πάνω του αρκετές κλωτσιές, αρκετά τρακαρίσματα από τις προσωπικές μονομαχίες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει από το “6”, μέχρι το “8” και το “10” σε μια ομάδα, ένας πληθωρικός μέσος που συνδυάζει νειάτα, ταχύτητα, τεχνική και δυναμισμό. Μια ρέπλικα του Πογκμπά, για να μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά τα… φτωχά πορτοφόλια!

Ένας παίκτης με ύψος 1.90, να διατηρεί αυτή την τρομερή ισορροπία στο κορμί του και την αρμονία στις κινήσεις του, μόλις στα 20 του χρόνια, είναι βέβαιο ότι έρχεται στον Αίαντα για να είναι περαστικός. Έρχεται για να κάνει μια καλή χρονιά και να κερδίσει στη συνέχεια ένα επαγγελματικό συμβόλαιο σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Και βέβαια ο Αίας, δεν έχει παρά να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το λαβράκι και να μπορέσει γύρω από το ταλέντο του, να χτίσει την ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της.

Από εδώ, στο ilia.news, είχαμε επισημάνει ότι η άφιξη του Ντελγκάδο είναι η περίπτωση του παίκτη εκείνη που μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας του Αίαντα, για τους λόγους που περιγράψαμε παραπάνω, γι’ αυτά που μαρτυρούσε το βιογραφικό του και γι’ αυτά που για λίγο καιρό πρόλαβε να μας δείξει στην παρουσία του στη Γ΄ Εθνική με τη φανέλα της Αχαϊκής.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή νίκη, ήταν μια «ένεση» ηθικού για τον Αίαντα, δεν είναι όμως λόγος για να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Χρειάζεται ακόμα κάτι στην επίθεση και ήδη οι πληροφορίες λένε ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε μια νέα μεταγραφή. Η ομάδα χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, καθώς είναι προφανές ότι με έντεκα παίκτες δεν μπορεί να βγει πέρα μια ολόκληρη σεζόν.

Σοφοκλής Φραγκογιανννόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα