ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Σε ήρεμο κλίμα το συμβούλιο


Η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κύλησε ομαλά και σε ήρεμους τόνους παρά τη διάσταση απόψεων σε ορισμένα θέματα.

Προ ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση κατασκευών, αναφορικά με τη χρήση των κατασκευών, στην πλατεία Αγ.Αθανασίου για τη διεξαγωγή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Ο κ Γιάννης Λυμπέρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επεσήμανε πως θα βρεθεί αντίθετος σε κατασκευές που δεν θα ταιριάζουν στην αισθητική του χώρου.

Ο επικεφαλής της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>> κ.Άγγελος Κολόσακας ψήφισε λευκό ενώ διαφώνησε με το ενδεχόμενο χρήσης των κατασκευών από ιδιώτες. Παρών φήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ.Νίκος Διαμαντόπουλος.

Ο Δήμαρχος κ.Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για την ένατξη λειτουργίας του κτηματολογικού γραφείου και τις υποχρεώσεις των πολιτών από 18 Δεκεμβρίου.

Η Κουρούτα και ο οικισμός του Αγ.Ιωάννη συμπεριλαμβάνονται στον Καποδιστριακό δήμο Αμαλιάδας τον οποίο αφορά προς το παρόν το κτηματολόγιο.

Ο Δήμαρχος επίσης δήλωσε πως έχει έρθει σε επαφή με τη διευθύνουσα σύμβουλο και τον πρόεδρο του ‘Κτηματολόγιο Α.Ε.’ ώστε να γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις ως προς τα δικαιώματα στον αγροτικό και αστικό ιστό.

Επίσης είπε οτι έχει θέσει το θέμα που έχει ανακύψει με τα κόκκινα δάνεια στην ΚΕΔΕ γιατί αφορά πολλούς δημότες και σε επόμενο Συμβούλιο θα συζητηθεί διεξοδικά για να ληφθούν αποφάσεις και από το Δήμο.

Ο κ.Γιώργος Μπακέλας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, έθεσε το θέμα που έχει προκύψει με το 4ο δημοτικό σχολείο το οποίο έχει υποβαθμιστεί σε 11θέσιο από 12θέσιο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα από τον υφυπουργό παιδείας κ.Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Το Συμβούλιο επίσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη χρηματοδότηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με το ποσό των 100.000 ευρώ.