Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
15.8 C
Pýrgos

Σε Αμαλιάδα και Πύργο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

spot_img

 

-Ανήμερα του Αγίου Αθανασίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Υπουργός Παιδείας στην Αμαλιάδα

-Θα τελεστεί μνημόσυνο στο τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Αθανασίου στην Φραγκαβίλλα

-21 Ιανουαρίου 2018 στον Πύργο

Με αφορμή την φιλοξενία 415 προσφυγόπουλων το 1974 από την Μεγαλόνησο στην Ηλεία, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ευγνωμοσύνης προς την Ηλεία, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομος και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου κ. Κώστας Καδής, θα πραγματοποιήσουν τετραήμερη επίσκεψη στην Ηλεία επισκεπτόμενοι την Αμαλιάδα και τον Πύργο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα βρεθεί στην Αμαλιάδα, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αθανασίου, στις 18 Ιανουαρίου, όπου θα συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια θα τελεστεί μνημόσυνο στον τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο, στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, δεδομένου ότι η φιλοξενία των προσφυγόπουλων από την Κύπρο έγινε επί των ημερών του.

Παράλληλα, στις 10 Δεκεμβρίου, θα γίνει σεμνή εκδήλωση ευγνωμοσύνης στην Κύπρο,για την φιλοξενία των προσφυγόπουλων στην Ηλεία, και στην ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, αναφέρει ότι το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, θα τελεσθεί στην Λευκωσία,, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, Επισκόπου Ωλένης Αθανασίου και του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα γίνει δέηση υπέρ υγείας των ζώντων ευεργετών και των παιδιών που φιλοξενήθηκαν το 1974, και θα τελεσθούν μνημόσυνα του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας Αθανασίου και όλων των τεθνεώτων ευεργετών και Κυπρίων μαθητών, ενώ θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, κ. Καδής και ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος. Σύντομη ευχαριστήριο ομιλία θα εκφωνήσει ένας εκ των τότε μαθητών και θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα βρεθεί στις 21 Ιανουαρίου στον Πύργο, όπου θα γίνει εκκλησιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό Άγιος Νικόλαος, για την φιλοξενία 415 προσφυγόπουλων από την Κύπρο, στην Ηλεία το 1974.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα