ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε αποχή οι οργανωμένοι του Πανηλειακού


 

Αποχή κήρυξαν οι οργανωμένοι του Πανηλειακού και ειδικότερα ο Σύλλογος Φιλάθλων Red Boys, απόφαση με την οποία συμπλέει και το Athens Club. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής, η οποία πάρθηκε χθες αργά το βράδυ, έχει να κάνει με τη μη στήριξη της διοίκησης στην περιπέτεια κάποιων μελών με τις Αρχές, έπειτα από τα γνωστά γεγονότα στο φιλικό παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Ας δούμε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου:

«Ύστερα από την τελευταία συνέλευση των μελών του Συλλόγου Φίλων Πανηλειακού Red Boys αποφασίστηκε η σύνταξη της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Λίγο πριν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει η ομάδα μας, αισθανόμαστε την ανάγκη (και επιλέγουμε) να «σπάσουμε» τη σιωπή την οποία έχουμε κρατήσει από το παιχνίδι της 23ης Αυγούστου 2017 μεταξύ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ και Παναχαϊκής.

Δεν θα καθίσουμε να αναλύσουμε λεπτό προς λεπτό τα όσα διαδραματίστηκαν στις 23/08/2017 έξω από το «Μαρακανά». Όσοι ήσασταν εκεί, είδατε ακριβώς τι συνέβη. Μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε τι και πώς έγινε, άσχετα με το τι ακολούθησε την επομένη του παιχνιδιού.

Εμείς, απ’ τη μεριά μας, θέλουμε να ανακοινώσουμε το εξής:

Ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού Red Boys και οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανηλειακού στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου του Paniliakos Athens Club), δυστυχώς δεν θα συμπλεύσουν με την ομάδα στο φετινό ταξίδι της. Φαίνεται (ή μάλλον, φάνηκε) πως ο τρόπος που επιλέγουμε όλα αυτά τα χρόνια να σταθούμε δίπλα στην ομάδα, δεν είναι πλέον αρεστός – και αυτό το καταλάβαμε με το παραπάνω. Απ’ τη στιγμή που δεν είχαμε τη στοιχειώδη προστασία και τη συνολική στήριξη από τη διοίκηση του Πανηλειακού, δεν θα συνεχίσουμε να παίζουμε στα ζάρια την ελευθερία μας.

Ναι, η ομάδα δεν είναι η διοίκησή της. Είναι ο κόσμος της. Έτσι δεν λέμε; Ναι. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε σε αυτό. Ωστόσο, ομάδα σημαίνει ένα σύνολο ανθρώπων, που ο ένας συμπληρώνει και βοηθάει τον άλλον. Κι αυτό δεν το είδαμε στα δύσκολα!

Σε αυτήν την πόλη που ζούμε, η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να βρούμε στήριξη, ούτε από την κοινωνία ούτε από τον Τύπο (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Περιμέναμε όμως να μας στηρίξει η «οικογένεια» του Πανηλειακού, πολύ πριν φτάσει το θέμα στο απροχώρητο.

Η αποχή μας αυτή, βέβαια, αποτελεί μια παύση από το γήπεδο κι όχι από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας.
Είμαστε, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, αναγκασμένοι να κάνουμε κάτι τέτοιο και λυπούμαστε για αυτό, αλλά ειλικρινά δεν βρίσκουμε κάτι πιο ντόμπρο να κάνουμε. Δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο να εκφραστούμε αυτήν τη στιγμή και επ’ ουδενί δεν μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά και ηθικά μια διοίκηση που δεν μας στήριξε.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ, ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ».