26 C
Pýrgos
Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Σε απόγνωση η οικογένεια του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στη Fargeco: «Μας έχουν γυρίσει όλοι την πλάτη» (βίντεο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και δυόμιση χρόνια μια μητέρα δύο μικρών κοριτσιών 8 και 3 ετών, άτομο με ειδικές ανάγκες τόσο η ίδια όσο και η μικρότερη κόρη της. Ο λόγος για την κα Νίκη Κλαμπάνου από τον Σταφιδόκαμπο, χήρα του άτυχου εργάτη Άγγελου Φιλιππόπουλου που έχασε τη ζωή του στα 32 του μόλις χρόνια, στις 22 Αυγούστου 2018, στο εργοστάσιο της Fargeco στους Αγίους Θεοδώρους όπου εργαζόταν.

Δυστυχώς η Πολιτεία θεώρησε σωστό να κόψει το προνοιακό επίδομα που έπαιρνε τόσο η μητέρα όσο και η μικρότερη κόρη της όταν έλαβε την πενιχρή σύνταξη χηρείας. Και με αυτή πρέπει να καλύψει όλα τα έξοδα της οικογένειας, τις ανάγκες τις δικές της και των παιδιών, αλλά και τα έξοδα της τρίχρονης κόρης της που από τον Σεπτέμβριο πρέπει να ξεκινήσει μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων…

 

«Δυστυχώς όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη» λέει με παράπονο η Νίκη Κλαμπάνου και συνεχίσει: «Και η εταιρεία και η Πολιτεία όλοι μας γύρισαν την πλάτη. Εδώ και δυόμιση χρόνια ζούμε σε μια δύσκολη κατάσταση εγώ και τα παιδιά μου. Ένας αγώνας δύσκολος σαν άτομο με ειδικές ανάγκες εγώ και η μικρή μου κόρη».

Και η άτυχη μητέρα συνεχίζει: «Ο Άγγελος πέθανε τον Αύγουστο. Πρώτη φορά χρήματα χηρείας πήρα τον Δεκέμβριο. Μου έδιναν ένα έναντι μέχρι πριν 8 μήνες που μου έδωσαν ολόκληρη τη σύνταξη. Τότε αποφάσισαν να κόψουν το προνοιακό επίδομα το δικό μου και της κόρης μου. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να παίρνω δύο μισθούς.

Έπαιρνα 316 ευρώ προνοιακό επίδομα, που ήταν κάθε δύο μήνες. Περίπου 380 ευρώ ήταν το έναντι που μου έδιναν και ολόκληρη η σύνταξη ήταν 720 ευρώ και τώρα έχει μειωθεί και  έχει φτάσει στα 667 ευρώ. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά φορολογήσανε τα παιδιά μου 1500 ευρώ γιατί μου δώσανε μαζεμένα χρήματα. Και εγώ πρέπει να ανταπεξέλθω και να καλύψω όλα τα έξοδα συν τις ανάγκες των παιδιών μου».

 

Τα προβλήματα υγείας της 3χρονης

 

Αναφερόμενη στα προβλήματα υγείας της μικρότερης κόρης της η Νίκη Κλαμπάνου λέει: «Η κόρη μου έξι μηνών παρουσίασε ένα πρόβλημα στον αυχένα όπου κινδύνευε να πεθάνει. Λέγεται  στένωση ινιακού τρίματος. Στα 40 του Άγγελου υποβλήθηκε σε  επέμβαση για κρεατάκια στη μύτη γιατί δεν μπορούσε να ανασάνει, δεν υπήρχε κορεσμός οξυγόνου. Έμεινε στην εντατική πόσο καιρό και εγώ έξω να ζω κάθε μέρα με την αγωνία της κόρης μου αν θα ζήσει ή αν πεθάνει. Και συνεχίζουμε με τον γιατρό που την παρακολουθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για τη στένωση  στο αυχένα και στο ΓΝΑ ΚΑΤ όπου παρακολουθείτε  η ορθοπεδική της κατάσταση για να υποβληθεί σε επεμβάσεις ξεκινώντας τον Σεπτέμβρη.

Εγώ αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύψω με 667 ευρώ τις ανάγκες των παιδιών μου, τις ανάγκες τις δικές μου και τα έξοδα του Νοσοκομείου. Πως μπορώ με αυτά τα χρήματα που μου δίνουν να τα καλύψω όλα αυτά όταν μου στερούν το δικαίωμα σαν άνθρωπος να ζήσω αξιοπρεπώς; Όταν όλοι μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Ακόμα και η εταιρεία δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο να δει αν έχω για τα παιδιά μου ανάγκη ένα γάλα.

Δεν απαιτώ κάτι που δεν μου ανήκει, απαιτώ αυτό που μου ανήκει είτε είναι το προνοιακό επίδομα, είτε βοήθεια από την εταιρεία, είτε οτιδήποτε άλλο. Τόσα χρόνια δεν μίλαγα αλλά δεν αντέχω άλλο, έχω κάθε δικαίωμα να μιλήσω. Δεν ζητιανεύω

Έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η υπόθεση έχει μείνει πίσω και τώρα με τον κορωνοϊό έχει πάει ακόμα πιο πίσω. Όλα είναι εναντίον μου».

 

Ένα παιδί έχει την ανάγκη όλων μας

 

Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο αργά είναι τα αντανακλαστικά και η ανταπόκριση της Πολιτείας σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που ο χρόνος κυλά αντίστροφα.

Όλοι μαζί όμως μπορούμε να βοηθήσουμε το τρίχρονο κοριτσάκι της οικογένειας που έμεινε ορφανό όταν ήταν ακόμα βρέφος.

Η οικογένεια διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 255/609745-67 (Δικαιούχος η μητέρα Νίκη Κλαμπάνου).

Όλοι μαζί μπορούμε να καλύψουμε το κόστος, τουλάχιστον της πρώτης επέμβασης που χρειάζεται να κάνει η μικρούλα τον Σεπτέμβριο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα