25.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Σε διάλυση το δημοτικό συμβούλιο – σε διάλυση και η παράταξη Χριστοδουλόπουλου ;

spot_img

Προτεινόμενα

-Σε διάλυση το δημοτικό συμβούλιο ,σε διάλυση και η παράταξη Χριστοδουλόπουλου ;

-Ενώ είναι ενημερωμένοι ότι θα λείπουν 6 σύμβουλοι γιατί προγραμματίζουν Δημοτικό συμβούλιο ; Άν δεν είναι ενημερωμένοι τότε να το κλείσουν το «μαγαζί» και να φύγουν ακούστηκε σχόλιο από τους ακροατές του δημοτικού συμβουλίου .(Απλούς δημότες)

-Σε απόλυτη οργάνωση και συσπείρωση βλέπουμε την παράταξη Λυμπέρη αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ.Χριστοδουλόπουλος ότι ήταν συνεννοημένοι . Αναπάντητο μένει γιατί συνεννοήθηκαν αν είναι έτσι όπως τα λέει ο Δήμαρχος .

-Ερωτηματικά για τον Νίκο Διαμαντόπουλο, γιατί δεν παρευρέθη στην συνεδρίαση ; Άν κάποιος τον κατευθύνει με ποια σκοπιμότητα ;

Η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας. Από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρόντα στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν τα 15, έτσι δεν μπορούσε να γίνει η συνεδρίαση καθώς απαιτούνταν 17 μέλη.

Εκ των απόντων ήταν σύσσωμη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, απουσίαζαν πέντε μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας (Ρούλα Γκουβίτσα, Αλέξης Μανωλόπουλος, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Δούλος, και Πασσάς), απουσίαζε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Διαμαντόπουλος. Αν και εμφανίστηκε τελικά δεν δήλωσε παρών ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άγγελος Κολόσακας δήλωσε ότι θα παρέμενε μόνο για να συζητηθεί το 11ο θέμα για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα. Όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση των συμβούλων ο κ. Κολόσακας ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάζει κατάσταση διάλυσης και δήλωσε ότι είναι ΄παρών’ μόνο για το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης « Επί ενστάσεως Αν. Οικονομοπούλου κατά της υπ΄ αρ. πρωτ. 14753/Δ4/1834/ 20-6-2017 απόφασης Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για ΕΚΠΤΩΣΗ της Αναδόχου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ» από το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΘ’ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)».

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο και οριστικοποίησε την απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος του έργου και επί της απόφασης αυτής πρέπει να λάβει απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντρέας Νικολακόπουλος υπάρχει καταληκτική ημερομηνία 10η Σεπτεμβρίου για αυτό και έπρεπε να συνεδριάσει χθες το Σώμα.

Ακόμα, το 1ο θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση μελέτης  με τίτλο ¨Αστική Ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας» για το οποίο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος υπάρχει καταληκτική ημερομηνία. Για αυτό και ζήτησε από τον κ. Κολόσακα να παραμείνει για το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση ενώ επεσήμανε ότι πρώτη φορά συμβαίνει αυτή η απαξίωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να απουσιάζει σύσσωμη μια παράταξη, τη στιγμή που ήταν προς συζήτηση το σοβαρό θέμα του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κολόσακας απάντησε ότι ο ‘Καλλικράτης’ έχει προβλέψει να κάνει απαρτία η πλειοψηφία και υποστήριξε ότι η ίδια κατάσταση υπάρχει και στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ. ‘Ο ΗΛΕΟΣ’.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια του διαλόγου παρενέβη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι εσκεμμένα προχώρησε στην χθεσινή συνεδρίαση, ενώ γνώριζε ότι θα απουσίαζε η αντιπολίτευση, για αυτό και ο ίδιος δήλωσε ‘απών’ και αποχώρησε από την αίθουσα με τον Δήμαρχο να κάνει λόγο για ‘σαμποτάρισμα’ του Δημοτικού Συμβουλίου.  Υποστήριξε μάλιστα ότι από την μείζονα μειοψηφία  μόνο ο επικεφαλής κ. Γιάννης Λυμπέρης είχε δηλώσει ότι θα απουσίαζε γιατί βρισκόταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και ο κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου είχε δηλώσει κώλυμα. Σχετικά με τα μέλη της πλειοψηφίας είπε ότι τρεις σύμβουλοι απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Η συνεδρίαση δεν έγινε και εκδόθηκε κατεπείγουσα πρόσκληση για συνεδρίαση του Συμβουλίου την Δευτέρα 11/9 στις 7 το απόγευμα με θέματα το Νοσοκομείο και την μελέτη ανάπλασης, αφού σημειώθηκε ότι υπάρχει τελικά περιθώριο για το θέμα του Νοσοκομείου μέχρι τις 13/9.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος με δήλωσή του κατήγγειλε την αντιπολίτευση και ανέφερε ότι «Καταγγέλλω την στάση της αντιπολίτευσης διότι εσκεμμένα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ γνώριζε ότι σήμερα  είχαμε καταληκτική ημερομηνία για το θέμα του Νοσοκομείου. Είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου και η Τεχνική υπηρεσία. Ο ίδιος είπε ότι θα βρισκόταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η παράταξή του έχει δέκα μέλη αλλά έστειλε μήνυμα σε όλους να μην έρθουν. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Και ο ο ίδιος ο επικεφαλής τους δεν έρχεται τακτικά στις συνεδριάσεις και έχει υπάρξει και άλλη φορά που έχουμε συνεδριάσει χωρίς την αντιπολίτευση. Το θέμα του Νοσοκομείου ήταν  το σοβαρότερο θέμα που είχαμε να συζητήσουμε στο δήμο. Ένα έργο που καρκινοβατεί 13-14 χρόνια, επί θητείας του κ. Λυμπέρη για το οποίο έπρεπε να είχε γίνει αυτό που κάνουμε σήμερα πριν από δέκα χρόνια. Πήραμε την απόφαση από το Τεχνικό Συμβούλιο και ορίσαμε αμέσως συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου γιατί έχουμε καταληκτικές ημερομηνίες σύμφωνα με τον νόμο. Αυτό που έγινε με την απουσία είναι υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς δεν έγινε μόνο για το θέμα του Νοσοκομείου αλλά και για το θέμα που αφορά την ιστορική ανάπλαση και πρέπει να το καταθέσουμε μέχρι της 15 του μήνα».

Επιπλέον, ο δημοτικός Σύμβουλος , κ. Χρήστος Φωτόπουλος, είπε ότι αυτή κατάσταση μειώνει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από τον πρόεδρο την εφαρμογή του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ότι μετά από τρεις απουσίες πρέπει να διαγράφονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Έξαλλος ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Κωνσταντόπουλος αφού ήρθε από την Αθήνα τελικά άσκοπα και θα αναγκαστεί να ξανάρθει παλι την δευτέρα .

Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρέπει να είναι δικαιολογημένες οι απουσίες για να γίνει διαγραφή και ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο να αποστείλει έγγραφο σε όσους απουσιάζουν για να ενημερωθούν για το τι προβλέπει ο κανονισμός.

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα