ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑ

Σε θεματικό συνέδριο παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

  • 8
    Shares

Σε θεματικό συνέδριο στο Μυστρά για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και την εφαρμογή του σε Περιφερειακό επίπεδο, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Σε ειδικό θεματικό συνέδριο με θέμα το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και την εφαρμογή των περιφερειακών σχεδίων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο διεξήχθη στο Μυστρά Λακωνίας, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νιμού Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους.

Το κρίσιμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνέδριο διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ, το Δίκτυο ΦοΔΣΑ, ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και το Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», ενώ σε αυτό συμμετείχαν ο Δήμος Σπάρτης, η ΠΕΔ Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, κομβικό ρόλο στη συζήτηση είχε η ανάδειξη των προτεραιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην κατεύθυνση της ορθής περιβαλλοντικής πολιτικής και της αειφόρου χρήσης των πόρων.


  • 8
    Shares