ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΙΔΑΣ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Ικανοποιημένοι και με δεσμεύσεις για τους παραγωγούς της Ηλείας έφυγαν το μεσημέρι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το προεδρείο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, κ.κ. Χρήστος Βαλιανάτος και Σωτήρης Κακαλέτρης και ο εκπρόσωπος του ΚΕΑ Πύργου κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Ηλείας συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιάννης Κέντρος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μιλώντας στο «Ilianews» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των θεμάτων που θέσαμε στη συνάντηση και των απαντήσεων που λάβαμε και θα είμαστε σε εγρήγορση. Από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε η πρόθεση του Υπουργείου να πληρώσει στους παραγωγούς αυτά που δικαιούνται. Έτσι, θέσαμε και το 30% που εκκρεμεί από το 2018 και τα ΠΣΕΑ που εκκρεμούν από το 2016 και περιμένουμε απάντηση και σε αυτά».

Παράλληλα, ο κ. Βαλιανάτος είπε: «Καλούμε όλους τους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας και σταφίδας που δεν πληρώθηκαν τη στρεμματική ενίσχυση, να το δηλώσουν στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών μέχρι τις 31 Μαΐου».

Σημειώνεται τέλος ότι μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου είχαν συνεργασία με διάφορους υπηρεσιακούς παράγοντές του.