Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ηλεία ζητά ο Κατσιφάρας – Για εμπρησμό μίλησε ο δήμαρχος Ήλιδας

spot_img

Προτεινόμενα

«Το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.

Η απόφαση που ελήφθη είναι να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Υπενθυμίζεται πως στο Νομό βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερα πύρινα μέτωπα. Οι φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Κρυονέρι Αμαλιάδας, Μελίσσα Λεχαινών, Στρέφι του Δήμου Πύργου και στο Ανδρώνι στην Ορεινή Ηλεία

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ηλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε τους φόβους του για εμπρησμούς.

“Η φωτιά δεν έπιασε κοντά σε δρόμο, έπιασε από περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη. Άρα, φοβάμαι ότι μπορεί να ήταν και εμπρησμός… Έχουμε κινδυνέψει επανειλημμένως, μέσα στη φωτιά έχω βρεθεί και το 2007 και καταλαβαίνω τι σημαίνει να εκκενώνεται χωριό… Εύχομαι να μην φτάσουμε στη στιγμή να εκκενώσουμε το χωριό, όταν όμως κινδυνέψουμε θα φύγουμε”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε μία σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά ενώ έκανε αγροτικές εργασίες.

http://amaliadanews.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα