Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ηλεία – Δηλώσεις Δημάρχου Ήλιδας

spot_img

Προτεινόμενα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ηλεία, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

  • Συνεχίζονται οι φωτιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στη περιοχή της Αμαλιάδας.

Στο τζαμί η πυρκαγιά σβήστηκε άμεσα !

Σχετικά με το μέτωπο της Δαφνιώτισσας, ο δήμαρχος Ήλιδας είπε ότι έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, αλλά πρόσθεσε ότι, «αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως και αυξηθεί η ένταση των ανέμων, διότι τότε η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη».

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης και όπως ανέφερε ο δήμαρχος «οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων με ενημερώνουν ότι εκεί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη». Παράλληλα, ο Χ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», ενώ περίπου στις 08:30 ξεκίνησε τις πτήσεις και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ».

  • Εκκληση να σηκωθούν τα εναέρια μέσα που σταθμεύουν στην Ανδραβίδα απεύθυνε μέσω τηλεοπτικού σταθμού ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Η φωτιά κατευθύνεται προς τα χωριά Δαφνιώτισσα και Κεραμιδιά ενώ το Περιστέρι απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρο από το καυτό μέτωπο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα