ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Σε λίμνη έχουν μετατραπεί μεγάλες εκτάσεις κατά μήκος του Αλφειού – Αναγκαία η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού (φώτο)


Ανησυχία προκαλεί στους αρμόδιους φορείς, η σημαντική άνοδος της στάθμης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον Αλφειό, μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις σε Ηλεία αλλά και Αρκαδία.

Σε αρκετά σημεία κατά μήκος του ποταμού έχουν προκληθεί πλημμύρες σε παραποτάμιες εκτάσεις, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε λίμνες, με συνέπεια να απειλούνται άμεσα χωράφια που καλλιεργούνται.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις περιοχές της Καλλιθέας, των Άσπρων Σπιτιών και του κάμπου της Παπαδούς, όπου δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικές εργασίες.

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος, αναφέρεται ως επιτακτική η ανάγκη η διάθεση κονδυλίου προκειμένου να γίνει διευθέτηση της κοίτης κατά μήκος του Αλφειού, για την αποφυγή κάθε φορά ανάλογων πλημμυρικών φαινομένων.

Εξάλλου η άνοδος της στάθμης του ποταμού, προκαλεί ανησυχία και στα σημεία που έγιναν  αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε Μακρίσια και Καλυβάκια, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα έργα που θα «οχυρώσουν» την παραποτάμια περιοχή από τα ορμητικά νερά του Αλφειού.