ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε νέo ρόλο δοκιμάζει τον Μπακατσέλο ο Τσίρκοβιτς

  • 43
    Shares

Ένα οστικό οίδημα στα πλευρά, από ένα χτύπημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, υποχρέωσε τον Σωτήρη Μικελάτο να μείνει μερικές μέρες εκτός προπονήσεων του Παμβουπρασιακού. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, θα δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα και ανάλογα με την πορεία του, θα κριθεί αν ο Μίκι Τσίρκοβιτς θα μπορέσει να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Διαγόρα Βραχνεΐκων.

 

Τις τελευταίες μέρες στις προπονήσεις, με δεδομένη την απουσία του Σωτήρη Μικελάτου, ο Μίκι Τσίρκοβιτς δοκιμάζει έναν νέο σχηματισμό, κάτι το οποίο διαχρονικά εκφράζει τον Σέρβο τεχνικό και σχεδόν σε όλες τις ομάδες του, αποτελεί είτε βασική επιλογή του, είτε μια από τις πρώτες του εναλλακτικές λύσεις.

Είναι το σχήμα με δυο επιθετικούς και έναν επιθετικό μέσο πίσω τους. Ο Τσίρκοβιτς, θέλει να αξιοποιήσει την εκτελεστική δεινότητα του Βαγγέλη Λαθύρη και να τον φέρει πιο κοντά στην περιοχή, τοποθετώντας στο πλευρό του τον Θανάση Μπακατσέλο. Το δίδυμο αυτό, να έχει ένα τρίτο στήριγμα πιο πίσω, τον Δημήτρη Μικελάτο, ο οποίος θα αγωνίζεται σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Θανάσης Μπακατσέλος, είναι ένας επιθετικός ο οποίος μέχρι τώρα αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο και συνέκλινε προς τα μέσα. Φέρνοντάς τον ο Τσίρκοβιτς πιο κεντρικό, καλείται ο Μπακατσέλος να μπει σε έναν νέο ρόλο, με διαφορετικές απαιτήσεις. Ο Τσίρκοβιτς θέλει να αξιοποιήσει την ταχύτητα και την ικανότητα των δυο κυνηγών του πιο κοντά στην περιοχή, σε ένα σχήμα στο οποίο θα μπορεί η ομάδα του να έχει υπεροπλία στον άξονα του γηπέδου, αλλά θα δίνει και περισσότερο χώρο στα πλάγια μπακ, ιδιαίτερα τον Περικλή Πολίτη, να ανέβουν την πλευρά και να δώσουν πλάτος στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Ο Τσίρκοβιτς πάντως, είναι μέχρι τώρα ικανοποιημένος από την προσαρμοστικότητα που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και τη διάθεση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του. Συνολικά είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο δουλειάς και την ποιότητα που έχει το ρόστερ της ομάδας, αισιοδοξώντας ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τον χαμένο χρόνο και να αποκτήσουν την απαιτούμενη «χημεία», πράγμα ασφαλώς πολύ δύσκολο για μια ομάδα με νέα πρόσωπα και μετά από μια πεντάμηνη αποχή, η οποία έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της σε όλους τους ποδοσφαιριστές.


  • 43
    Shares