Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022
20.6 C
Pýrgos

Σε «ρυθμούς» lockdown Αμαλιάδα και Πύργος

spot_img

«Πάγωσε» και πάλι η ζωή σε Αμαλιάδα και Πύργο από την εφαρμογή του νέου lockdown, που όλοι ευχόμαστε να πετύχει και να διαρκέσει μόνο για τρείς εβδομάδες.

Και μπορεί χθες, πρώτη μέρα της εφαρμογής του lockdown, να υπήρξε λίγη «ζωή» και στις δύο πόλεις, εξαιτίας των λαϊκών αγορών και των τελευταίων «προμηθειών» από όσα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά. Από το μεσημέρι ωστόσο και μετά… «νέκρωσαν» τα πάντα.

Οι πλατείες άδειες, τα καταστήματα κλειστά. Αραιά και που, θα δεις κάποιον άνθρωπο στον δρόμο…

Η διαφορά του δεύτερου lockdown με το πρώτο, είναι ότι πολλά από τα καταστήματα εστίασης, που στην πρώτη καραντίνα παρέμειναν ανοιχτά, έκλεισαν αφού η «πείρα» του πρώτου lockdown τους έδειξε ότι το να παραμείνουν ανοιχτοί για ένα delivery καφέ, δημιουργεί πιο πολλά έξοδα και προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Αλλά και ο κόσμος, αντέδρασε διαφορετικά σε αυτό το lockdown. Μπορεί τις τελευταίες δύο ημέρες η κίνηση στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων (αλλά και σε όλα τα καταστήματα) να ήταν αυξημένη, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε η υστερία και οι… «αλόγιστες» αγορές του πρώτου lockdown που άδειαζαν τα ράφια από… μακαρόνια, ρύζια και χαρτί υγείας!

Η κεντρική συζήτηση πάντως σε όλα τα «πηγαδάκια» του Σαββάτου δεν ήταν, όπως περιμέναμε, οι οικονομικές επιπτώσεις του «lockdown» και το «πάγωμα» της καθημερινότητάς μας, αλλά η έλευση… μεγάλου αριθμού ετεροδημοτών από την Αθήνα και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και το τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η εξέλιξη στη συνέχεια.

Αυτό όμως, θα φανεί στην πορεία. Ακόμα στη δεύτερη μέρα είμαστε…

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα