ΠΥΡΓΟΥ

Σε «στολίδι» μετατρέπεται το θεματικό πάρκο στο πρώην εργοστάσιο Ξυστρή- Αναγκαία η συντήρηση των παλιών εγκαταστάσεων(Φωτο)


Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία θεματικού πάρκου, στο  πρώην εργοστάσιο Ξυστρή στον Πύργο, το οποίο μετατρέπεται  σε έναν υπερσύγχρονο χώρο για  πολλαπλές χρήσεις.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες απομακρύνθηκε ετοιμόρροπη  αποθήκη που υπάρχει μπροστά στο νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε για την κάλυψη των αναγκών του θεματικού πάρκου, με σκοπό την αξιοποίηση ολόκληρου του χώρου.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν οι στεγασμένες θέσεις μικροπωλητών  στο σημείο όπου θα διεξάγεται η λαϊκή αγορά Πύργου, που περιλαμβάνει και ευρύχωρο πάρκινγκ.

Επίσης εντός του θεματικού πάρκου  δημιουργήθηκε υπερσύγχρονη παιδική χαρά, καθώς και άλλοι χώροι αναψυχής για τους επισκέπτες.

Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν οι παλιές εγκαταστάσεις του εργοστασίου Ξυστρή, οι οποίοι θα πρέπει να διατηρηθούν αφού αποτελούν «ζωντανή» ιστορία για την περιοχή, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν επικινδυνότητα λόγω της τεράστιας φθοράς που παρουσιάζουν.